Antonescu: Băsescu - acelaşi şmecher politic uşor expirat

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că lui Traian Băsescu îi lipseşte practica politică a consevcenţei, construindu-şi pledoaria pe o premisă greşită, fiind "acelaşi şmecher politic uşor expirat", care îşi încearcă "farmecele deja depăşite", pentru ultima oară, în faţa electoratului.

28 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu - acelaşi şmecher politic uşor expirat

Antonescu: Băsescu - acelaşi şmecher politic uşor expirat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Domnului Băsescu conţinutul noţiunii de consecvenţă şi practica politică sau de alt fel a consecvenţei nu-i e familiară. Eu aş spune înainte de toate că domnia sa şi-a construit această pledoarie politicianistă 100% pe o premisă greşită, aceea că eu m-am aruncat în braţele lui Mircea Geoană, că m-am aliat. Eu nu am anunţat nicidecum astăzi (luni - n.r.) că îl susţin pe Mircea Geoană. Eu am anunţat astăzi că în niciun caz nu îl susţin şi nu tratez şi nu cad la învoială cu domnul Traian Băsescu", a afirmat, la Realitatea TV, Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că spune lucrul acesta privind excluderea înţelegerii cu Băsescu "de câţiva ani", din prima zi a campaniei electorale şi, în ciuda acestui fapt, "aseară sau alaltăseară domnul Băsescu era foarte prietenos" şi considera în declaraţiile sale că este un om de treabă.

"Eu nu m-am aliat cu Geoană, am spus că este exclusă colaboarea şi susţinerea lui Băsescu, pentru că este un om politic care a câştigat Preşedinţia României în baza unui discurs politic corect, aşa cum corect este şi discursul politic din seara asta, dar pe care nu l-a respectat nicio iotă. În al doilea rând, a mai construit o minciună, că eu care eram supărat aseară pe moguli - eu n-am folosit termenul, am folosit doar două nume, Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu, în calitatea lor de proprietari ai unor institute de sondare a opiniei publice, fără să fac referire la trusturi şi la jurnalişti - şi că astăzi m-aş fi împăcat cu ei. Nu-mi aduc aminte", a explicat Antonescu.

El a menţionat că lucrurile pe care le-a spus rămân valabile, iar Băsescu este în continuare "acelaşi şmecher politic uşor expirat", "care-şi încearcă farmecele deja depăşite pentru ultima oară în faţa electoratului".

Întrebat dacă sunt tăiate toate punţile între el şi Băsescu, Crin Antonescu a replicat: "Punţile între mine şi Traian Băsescu sunt tăiate demult, nu de azi (...) sunt rupte demult, de când Traian Băsescu a încălcat spiritul democratic, de când Traian Băsescu a trădat un proiect naţional pentru care l-am votat şi susţinut, de când a vrut să distrugă PNL, de când, iată, umblă până şi acum cu aceleaşi trucuri învechite, cum ar fi întrebările mele pentru Mircea Geoană despre vizita la Moscova".

El a spus că aceste întrebări ale sale rămân valabile şi niciuna din afirmaţiile sale din campanie nu este retrasă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul liberal Crin Antonescu şi-a găsit refugiul în braţele PSD, la Mircea Geoană, care este "omul mogulilor" şi a apreciat că o alianţă PSD-PNL ar arunca România cu 20 de ani în urmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici