Antonescu: Cred că este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, joi seară, înaintea întâlnirii grupurilor parlamentare ale USL, că această moţiune are cele mai mari şanse de reuşită şi a spus că îşi păstrează opinia privind intrarea la guvernare, în cazul în care Guvernul Ungureanu va pica în Parlament.

224 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Cred că este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită

Antonescu: Cred că este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

"Cred că este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită. În acelaşi timp, nu cred că pot garanta şi nu poate garanta nimeni un rezultat sau altul pentru mâine, rămâne să vedem, e chiar cu suspans", a spus Antonescu.

El a arătat că îşi păstrează poziţia de principiu, privind intrarea la guvernare, dar a adăugat că decizia va fi luată împreună de cei din USL.

Despre declaraţia lui Ion Iliescu, care a apreciat că USL nu are nimic de câştigat din intrarea la guvernare, Antonescu a spus că fiecare are dreptul la opinie şi fiecare dintre aceste opinii are argumente solide.

"Depinde cum ierarhizezi obiectivele şi sunt argumente pro şi contra. Remarc că, atunci când spui că mai bine am face un guvern de serviciu, asta înseamnă într-un fel sau altul că noi avem o majoritate şi ne asumăm răspunderea, chiar dacă intrăm sau nu în guvern. Cineva trebuie să îşi asume guvernarea, pentru că mai sunt câteva luni bune şi ţara este într-o situaţie grea, pentru că sunt situaţii care nu aşteaptă, situaţia pensionarilor, decizii legislative", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a respins şi ideea potrivit căreia ar fi "necugetat" prin faptul că l-ar împinge pe Victor Ponta să ajungă premier.

"Eu cred că domnul Victor Ponta, preşedintele unui mare partid, cel mai mare din România, nu poate fi presupus că nu are discernământ sau propria putere de decizie. Nu cred că un preşedinte de partid poate fi împins de la spate, nici de către mine nici de altcineva", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici