Antonescu: Dacă Ponta propune procurori, aş putea să am o opinie, dar nu să-mi dau acceptul sau nu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că în situaţia în care premierul va face propuneri pentru şefia Parchetului şi a DNA, ar putea să aibă o opinie, dar nu are calitatea de a-şi da acceptul sau nu pentru eventualele propuneri, însă personal nu ar susţine nominalizarea Codruţei Kovesi.

279 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă Ponta propune procurori, aş putea să am o opinie, dar nu să-mi dau acceptul sau nu

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă propunerile pentru şefia Parchetului şi a DNA ar trebui făcute de premierul Victor Ponta în perioada interimatului la Justiţie sau de către viitorul ministru ce urmează a fi propus.

"Nu este problema mea, nu doresc să mă amestec în acestă problemă, spun doar de principiu că-mi doresc şi eu să avem cât mai repede nişte oameni cât mai dătători de speranţă numiţi în aceste funcţii, pentru stabilitatea sistemului şi poate pentru reintrarea acestor sisteme în normalitate", a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, în ceea ce priveşte propunerile pentru cele două funcţii, responsabilitatea este exclusiv a ministrului Justiţiei.

Ulterior, Antonescu a fost întrebat dacă propunerile pentru şefia Parchetului şi a DNA ar trebui făcute în perioada interimatului premierului sau ar trebui lăsate la latitudinea viitorul ministru.

"Aici nu mă ajută nimeni să mă dumiresc, nici dumneavoastră care pe toate le ştiţi, nici şeful statului care pe toate le ştie şi le scrie în scrisori, nici premierul n-a putut să mă ajute aici. Eu ştiu şi de la dumneavoastră şi de la doamna Piviniceru şi de la Comisia Europeană că pentru propunerea de către ministru Justiţiei a acestor procurori trebuie, dar trebuie, să se parcurgă o procedură care e destul de îndelungată. Nu ştiu dacă pe timpul interimatului sau dacă interimatul se va prelungi ... poate vor merge foarte repede aceste concursuri, poate vom avea audieri de dimineaţă până seara, poate CSM va lucra zi şi noapte să îi audieze ... Nu ştiu, de asta nu înţeleg. Sau acum numirile se vor face, se va reveni la legea românească, asta nu ştiu şi nimeni nu mă ajută", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai declarat că nu deţine calitatea de a fi "de acord" cu eventuale propuneri de procurori şefi. "Bineînţeles că, dacă domnul Ponta va face nişte propuneri, aş putea să am o opinie despre asta, dar nu am eu calitatea de a-mi da sau nu acordul în legătură cu actul în sine", a susţinut preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte o eventuală propunere a Codruţei Kovesi pentru şefia DNA, Antonescu a precizat că nu a exclus posibilitatea ca aceasta să se materializeze, ci doar ca în USL să se ia o astfel de decizie. "Din punctul meu de vedere, nu aş susţine o asemenea formulă (Kovesi la şefia DNA, n.r.) dacă ea ar fi pusă în discuţie", a completat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici