Antonescu: E jenant că Băsescu, cu Tricolorul în spate, l-a măscărit pe Ponta din cauza fiicei sale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la RTV, că este "jenant" că preşedintele Traian Băsescu, cu "Tricolorul în spate", a făcut o conferinţă de presă şi l-a "măscărit" pe premier pentru chestiuni legate de Ioana Băsescu.

1493 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E jenant că Băsescu, cu Tricolorul în spate, l-a măscărit pe Ponta din cauza fiicei sale

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul USL a fost întrebat cum comentează scandalul creat de atribuirea de către CEC a unui credit ipotecar Ioanei Băsescu.

Crin Antonescu a subliniat că din punct de vedere politic este un semnal "nefast", iar modul în care a răspuns Traian Băsescu criticilor este jenant.

"În momentul în care (preşedintele-n.r.) încearcă să ne explice că orice tânăr notar din ţara asta are şansa ca într-o săptămână să obţină un credit de o asemenea dimensiune, asta e ceva jenant, ca să nu mai vorbim despre faptul că e jenant ca preşedintele ţării, cu Tricolorul în spate, să facă o conferinţă de presă în care să-l măscărească pe prim- ministru pe chestiuni legate de fiica sa, a preşedintelui", a spus Antonescu.

În opinia sa, la fel de jenant este şi cum un cosilier prezidenţial justifică modul în care a acordat consultanţă agricolă unei persoane private.

"Jenante, inacceptabile, măcar din punct de vedere al gustului democratic şi al moralităţii politice", a mai spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:"Cazul Călăraşi".

Legat de cele două comisii, Ponta a spus că una ar viza modul în care au fost făcute retrocedările, în special cele din Ardeal, iar cealaltă ar viza eventuale implicări ale unor instituţii sau ale unor persoane din conducerea unor instituţii publice în achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. El a ţinut să adăuge: "Cazul Călăraşi".

Ponta a precizat că iniţiativa constituirii unei Comisii de anchetă privind modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare pentru achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private în Călăraşi a aparţinut parlamentarilor social-democraţi membri ai Comisiei Juridice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu există nicio legătură între ancheta DNA şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, el spunând că "plagiatorul Ponta rămâne un mare mincinos".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici