Traian Băsescu: Nu are legătură ancheta DNA cu achiziţia terenului de către fiica mea, Ioana. Plagiatorul Ponta, un mare mincinos

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu există nicio legătură între ancheta DNA şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, el spunând că "plagiatorul Ponta rămâne un mare mincinos".

2487 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Nu are legătură ancheta DNA cu achiziţia terenului de către fiica mea, Ioana. Plagiatorul Ponta, un mare mincinos

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI

- Vor fi unii deontologi care vor spune că nu se cade ca preşedintele să se apere, însă o voi face.

- Vreau o reacţie legată de ideile premierului plagiator cu privire la o comisie parlamentară. De fapt două comisii parlamentare, ca să rămânem în adevărul istoric, pentru că tot ce vorbeşte un plagiator rămâne istoric. Cea de-a doua comisie ar viza activitatea procurorului Papici şi tranzacţia fiicei mele, Ioana Băsescu.

- Premierul Victor Ponta, nu numai că poartă înaltul titlu de plagiator, la fel cum eu îl port pe cel de bunic, sunt două titluri înalte în politică şi în viaţa socială, el este doctor plagiator, rămâne şi un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună, şi, într-o zi când are în stradă studenţi, elevi, profesori, la o zi după eşecul Roşia Montană, asupra căruia l-am prevenit că nu este legal să trimiţi un contract în Parlament, încearcă să acopere, în stil personal, prin minciună, realităţile zilei de zi cu zi.

- Nu l-am cunoscut niciodată pe Papici. Astăzi, am vorbit telefonic cu el pentru prima dată. I-am cerut scuze că, prin jocurile politice ale unui plagiator mincinos, este implicat într-un scandal.

- După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu falsul lui Sorin Roşca Stănescu şi generează un alt caz, dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în verificarea unor terenuri anterior achiziţiei terenului de către fiica mea. Nu a existat legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana şi procurorul Papici. Nu are nicio legătură activitatea depusă de DNA în judeţul Călăraşi şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica mea.

- Între timp, am aflat care este şi geneza falsului, care a plecat tot de la o revistă de falsificare a adevărului de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă este legătura între turnătorul Voiculescu şi trustul lui de presă şi Victor Ponta. Am aflat că, într-adevăr, procurorul Papici a derulat o anchetă, nu dânsul personal, dânsul era şef de secţie, ci un alt procuror, în urma unei reclamaţii din 2012 şi ancheta este în desfăşurare.

- Vă pot spune şi cine a facut plângerea: este un domn care a lucrat acolo, care a lucrat, se pare, la staţiunea de cercetări Fundulea şi plângerea este făcută în 2012, iar în 2013, în luna martie, a depus un memoriu şi la prim-ministru. Deci nu are nicio legătură activitatea pe care a desfăşurat-o DNA în judeţul Călăraşi, şi nu numai în judeţul Călăraşi, cu achiziţia de terenuri pe care a făcut-o Ioana Băsescu.

- Vreau să-i spun plagiatorului mic, că dacă are o bătălie politică să o ducă între bărbaţi. Ioana nu este agrenată în politică. Cred că Ponta este de teapa lui Sorin Roşca Stănescu.

- În achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului. Cum de altfel s-a virat prin CEC suma pe care a luat-o fiica mea credit. Fiica mea este un jurist care respectă legea.

- Încercarea de a implica un procuror în achiziţia fiicei mele este demnă numai de Ponta. Insistenţa de a face o comisie parlamentară arată că nu a fost o eroare analiza mea că urmăreau o comisie parlamentară în vederea discreditării. Aşa cum s-a dovedit că a fost un fals cel promovat de Sorin Roşca Stănescu şi acesta este un fals şi orice ziarist poate întreba de când a început investigaţia în Călăraşi. Ştiu sigur că reclamaţia a fost făcută în 2012. Probabil că investigaţia a început undeva în 2013 şi vizează cu totul altceva.

- Ce-i pot spune eu lui Ponta: Dacă vrei să ai bătălii politice, în timp ce ai probleme cu bugetul, vino să discutăm noi doi. Las-o în pace pe fiica mea, Ioana. Dacă ai suspiciuni legate de fiica mea, fă o plângere la Parchet, dar fă-o cu numele tău.

- Papici a fost surprins că l-am sunat. Nu l-am văzut niciodată. I-am văzut poza prin ziare şi am văzut că e tuns zero, dar m-a surprins că e mai tânăr decât credeam, îl credeam mai în vârstă, mai trecut prin anchete. Mi s-a părut tânăr, faţă hotărâtă. Astăzi l-a surprins că l-am sunat, e prima dată când eu am schimbat câteva cuvinte cu acest om.

- Nu vreau o discuţie cu Ponta. Nu am ce să discut cu Ponta, un om care a fost un mediocru procuror. El a plagiat, eu am fost un conducător de navă cunoscut. El a fost mediocru, eu am fost un vârf profesional.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici