Antonescu: E o înfrângere a opoziţiei. Suntem adepţii unei moţiuni dacă se angajează răspunderea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după respingerea moţiunii de cenzură, că liberalii sunt partizanii iniţierii unui demers similar în condiţiile în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

38 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E o înfrângere a opoziţiei. Suntem adepţii unei moţiuni dacă se angajează răspunderea

Antonescu: E o înfrângere a opoziţiei. Suntem adepţii unei moţiuni dacă se angajează răspunderea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu se termină lupta aici . Este ţara noastră şi o vom elibera de această clică", a mai spus Antonescu, referitor la respingerea moţiunii.

El i-a calificat drept "târâtoare şi nevertebrate" pe parlamentarii care nu au susţinut, miercuri, moţiunea.

Antonescu a spus că este o înfrângere a opoziţiei. "Doar nu o să spun că e o victorie", a declarat Antonescu.

Liderul liberalilor a mai spus că acestea sunt posibilităţile opoziţiei, adăugând că votul la moţiune a demonstrat că Guvernul are o încredere de 10% în faţa populaţiei şi zero susţinere din partea propriei majorităţi.

"Am avut speranţa, împărtăşesc dezamăgirea tuturor celor care şi-au pus speranţa în conştiinţa unor oameni, unor parlamentari care ar fi trebuit să aibă minima decenţă în faţa celor care i-au ales să-şi exprime un vot", a afirmat Antonescu.

El a arătat că nu are importanţă scorul cu care a fost respinsă moţiunea de cenzură, important era dacă acest demers reuşea să "dărâme Guvernul sau nu".

"În sensul acesta este evident că este o înfrângere a opoziţiei, că nu o să spun că este o victorie, că ce a fost pe puterile noastre, am făcut", a adăugat liderul PNL.

Antonescu a mai spus că respingerea moţiunii "este o victorie a Guvernului, a majorităţii, dar este o victorie asupra poporului român minus clientela PDL".

El a criticat faptul că tribunele Parlamentului au fost populate de "oameni ai PDL", cu ovaţii guvernamentale, arătând că a mai văzut acest lucru înainte de '89, pe vremea lui Ceauşescu.

Antonescu a menţionat că este pentru o nouă moţiune de cenzură în cazul asumării răspunderii Guvernului.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici