Antonescu îi cere lui Boc să spună dacă mai sunt bani pentru salarii şi pensii în lunile următoare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, îi cere public premierului Emil Boc explicaţii referitoare la posibilitatea bugetului de a suporta salariile şi pensiile pentru lunile următoare, el susţinând că există "semnale" că plata acestora este în pericol.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu îi cere lui Boc să spună dacă mai sunt bani pentru salarii şi pensii în lunile următoare

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul liberal a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Buzău, că există mai multe "semnale", atât din partea sindicaliştilor din învăţământ, cât şi din partea unor reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, că plata salariilor şi pensiilor unei mari categorii de persoane este în pericol în lunile următoare din cauza bugetului insuficient.

"În ţară lucrurile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Foarte mult am auzit o întrebare care îi apasă pe oameni şi care nu s-a mai auzit de mult în România. Din păcate, azi e la ordinea zilei. Pun o întrebare Guvernului lui Emil Boc: are bani pentru a plăti salariile şi pensiile în lunile următoare, pentru că există tot felul de afirmaţii făcute de reprezentanţi ai autorităţilor, de oameni din Guvern, de oameni care ei înşişi pun sub semnul întrebării această situaţie", a arătat Crin Antonescu.

"S-a vorbit despre faptul că, dacă nu vine tranşa de la FMI, e sub semnul întrebării plătirea salariilor şi pensiilor unei mari categorii de cetăţeni. Întrebarea mea e: dacă nu vine tranşa de la FMI, sunt sau nu bani?", a întrebat Antonescu, spunând că vrea un răspuns la această întrebare, pe care o adresează în calitate de preşedinte al PNL, de candidat la Preşedinţie şi de senator.

El a susţinut că premierul Emil Boc are datoria să răspundă la această întrebare.

"Domnul Boc răspunde numai la întrebările stăpânului său, ale domnului Băsescu, dar câtă vreme el este premier, atât timp cât are un mandat, nu de la Băsescu, ci de la Parlament, are datoria să ne spună clar. Mai clar decât a făcut-o ministrul de Finanţe sau o fac diverşi reprezentanţi ai Guvernului. Sunt sau nu, bani pentru salarii şi pensii?", a adăugat preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici