Antonescu: M-a surprins demisia lui Voiculescu, dar politic nu văd nimic de comentat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că a fost surprins de decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, însă din punct de vedere politic nu poate comenta gestul acestuia.

766 afișări
Imaginea articolului Antonescu: M-a surprins demisia lui Voiculescu, dar politic nu văd nimic de comentat

Dan Voiculescu (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede demisia lui Voiculescu din Senat, având în vedere consecinţa privind transferarea dosarului acestuia la altă instanţă.

"Nu am comentarii de făcut, este dreptul fiecăruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins şi pe mine. (...) Nu văd din punct de vedere politic nimic de comentat, decât că înregistrăm demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil că nu e nici ultima", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că în urma vacantării mandatului de senator ocupat de Voiculescu urmează să se organizeze alegeri parţiale, unde USL îşi va desemna un candidat.

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

Senatorul Dan Voiculescu a depus, în 22 ianuarie, jurământul de credinţă.

Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici