Antonescu: N-am fost invitat la Cotroceni. Îmi imaginez că e reacţie la plecarea de la ultima ceremonie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat pentru "Gândul" că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială să participe la ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei.

1563 afișări
Imaginea articolului Antonescu: N-am fost invitat la Cotroceni. Îmi imaginez că e reacţie la plecarea de la ultima ceremonie

Antonescu: N-am fost invitat la Cotroceni. Îmi imaginez că e reacţie la plecarea de la ultima ceremonie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am aşteptat anunţul, cum se procedează uzual, între Cancelaria prezidenţială şi cabinetul de Senat. Nu a venit niciun anunţ, nicio invitaţie, cum se face de obicei. După aceea şefa mea de cabinet a verificat, a constatat că pe lista invitaţilor la ceremonie nu mă aflam şi nu ştiu dacă se afla cineva din partea Senatului şi, ca atare, nefiind invitat nu m-am prezentat", a explicat pentru "Gândul" liberalul.

Liderul PNL a adăugat că îşi explică această decizie a lui Traian Băsescu, de a nu-l invita la ceremonie, prin faptul că la ultima depunere de jurământ de la Palatul Cotroceni a părăsit sala în momentul în care preşedintele a început să vorbească.

"Mi-e uşor să îmi imaginez că este o reacţie la plecarea mea din cursul precedentei ceremonii de depunere a jurământului la doamna Ramona Mănescu, când am părăsit sala la discursul domnului Băsescu, dar alte comentarii nu am. Chiar dacă îmi explic în felul acesta decizia preşedintelui, nu înseamnă că o şi aprob. Credeţi că totuşi ar fi trebuit să invite un vicepreşedinte al Senatului", a precizat pentru "Gândul" Crin Antonescu.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ponta, mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici