Antonescu: Nu am colaborat cu Securitatea, ce a făcut Băsescu nu poate fi calificat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Realitatea TV, că nu a colaborat niciodată cu Securitatea, el apreciind că declaraţia lui Traian Băsescu în care acesta a folosit sintagma "Prorumbacu, Porumbelu" nu poate fi calificată şi cerând şefului statului să formuleze în mod oficial acuzaţii.

40 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am colaborat cu Securitatea, ce a făcut Băsescu nu poate fi calificat

Antonescu: Nu am colaborat cu Securitatea, ce a făcut Băsescu nu poate fi calificat (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Iniţial, am socotit că e o categorisire zoologică, aşa cum domnul Băsescu obişnuieşte să facă cu toţi adversarii săi politici. Niciodată nu am colaborat cu fosta Securitate şi nu am avut vreo relaţie de vreun fel. În calitate de candidat la Parlamentul României şi la preşedinţia României, de fiecare dată am fost supus examenelor CNSAS. Nu a existat niciun fel de element legat de relaţia mea cu fosta Securitate", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

El i-a cerut preşedintelui să facă oficial şi clar acuzaţii, menţionând că în caz contrar, devine clar ce fel de personaj este Traian Băsescu.

"Ceea ce a făcut domnul Băsescu aseară nu poate fi calificat pentru că această poveste cu Porumbacu a circulat în mediile de internet sub anonimat în cursul campaniei electorale. Nimeni nu a îndrăznit să formuleze vreo acuzaţie sau vreo suspiciune împotriva mea", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabilă" alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: "Admirabil!".

În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Întrebat despre faptul că se vehiculează inclusiv iniţierea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui, Băsescu a spus: "S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea preşedintelui ... oricine face o majoritate zice că îl suspendă pe preşedinte. Eu cred că avem o Constituţie foarte clară: spune, dacă preşedintele încalcă Constituţia şi nu oricum, grav. Pentru că suspendarea preşedintelui nu e o joacă de copii sau o joacă pe care o stabileşte Felix cu Crin Antonescu, cu Ponta şi cu Iliescu şi, hai, să-l suspendăm pe preşedinte. Devenim un stat lipsit de credibilitate. Dar nu asta este problema. Eu cred că ei procedeaza corect. Stânga trebuie să fie unită (...) Cred că este normală o consolidare a stângii. (...) Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile acutalei guvernări".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici