Video Antonescu: Nu aveam elemente azi să alegem candidatul la prezidenţiale. Gestul lui Iohannis a fost unul inspirat - VIDEO

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că gestul noului preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, de a retrage rezoluţia privind candidatura la prezidenţiale a fost unul inspirat, menţionând că nu ar fi existat elementele pentru o decizie asupra persoanei propuse.

624 afișări

Antonescu a fost întrebat dacă ar fi trebuit ca în congresul PNL să fi fost desemnat până la urmă candidatul la alegerile prezidenţiale.

"Părerea mea a fost că nu aveam toate elementele azi, că foarte repede însă trebuie să ne procurăm elementele pentru o decizie. Lucrurile s-au precipitat în momentul în care s-a propus o rezoluţie şi după părerea mea modul în care s-a încheiat astăzi această dilemă. Este unul normal, unul care a dovedit că suntem un partid puternic şi care a dovedit un prim gest al preşedintelui Iohannis inspirat. Un gest cu adevărat de preşedinte de partid" a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă are impresia că s-a "forţat nota".

"Nu pot să spun că s-a forţat nota câtă vreme lucrurile au fost discutate la vedere, câtă vreme s-a votat o ordine de zi, câtă vreme în mod absolut firesc preşedintele a propus o rezoluţie şi mai ales câtă vreme a luat act de faptul că opţiunile erau probabil împărţite", a replicat Antonescu.

Pe de altă parte, el a fost întrebat dacă rezoluţia lui Iohannis privind candidatul la prezidenţiale ar fi trebuit discutată înaintea congresului în Delegaţia Permanentă care a pregătit reuniunea.

"În principiu da, probabil însă că şi din cauza timpului foarte scurt pe care l-am avut ieri la dispoziţie nu a mai apucat să o pună în discuţie acest lucru dnul Iohannis", a mai afirmat Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a mai fost întrebat dacă un vot ar fi scindat partidul.

"Indiferent că avea azi loc un vot, indiferent că va avea loc la Delegaţia Permanentă, acesta nu va scinda partidul. N-am nicio îndoială că odată desemnat candidatul partidul îl va urma în întregime", a mai spus Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici