Antonescu: Opoziţia va vota Legea ANI pe nemestecate, PC şi PSD au spus "Domne, o facem, în 10 zile"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, marţi seară, la Antena 3, PSD şi PC pentru că s-au dus la Cotroceni şi i-au spus preşedintelui că vor face Legea ANI în 10 zile, spunând că liberalii nu pot face proştii şi să creadă că de existenţa Agenţiei depinde transparenţa cu adevărat în România.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Opoziţia va vota Legea ANI pe nemestecate, PC şi PSD au spus "Domne, o facem, în 10 zile"

Antonescu: Opoziţia va vota Legea ANI pe nemestecate, PC şi PSD au spus "Domne, o facem, în 10 zile" (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Opoziţia nu are nicio problemă, opoziţia va vota pe nemestecate proiectul lui Boc, fără să-l citească. PSD şi PC s-au dus ieri (luni-nr) la consultări şi au spus «Da domne' o facem. În cât? În zece zile? În zece zile!». PNL, cu oarecare neplăcere reamintesc, a adus pe lume această lege, la presiunea domnului Băsescu, a doamnei Macovei şi a unor Înalte Curţi interesate de justiţia din România, dar care nu se uită niciodată cum cheltuieşte de pildă actualul Guvern banul public", a susţinut Crin Antonescu la Antena 3.

Liderul PNL a precizat că el e un om care nu are probleme de niciun fel, "orice ANI ar face" prietenii lui Boc, spunând că liberalii nu pot face proştii şi să creadă că de existenţa Agenţiei depinde transparenţa cu adevărat în România.

"Averea mea, câtă e, e uşor de scris pe o foaie şi n-am niciun fel de motiv nici eu, nici cineva apropiat mie, să nu existe cea mai exigentă agenţie de pe lume în această privinţă. Dar nici nu putem face pe proştii intrând în piesa asta cum că de existenţa acestei agenţii, cu aceşti oameni în frunte depinde transparenţa cu adevărat în România. Principiul este foarte corect, dacă ne-am angajat plini de slugărnicie şi cu gândul de a-i păcăli oricum pe europeni - şi când spun asta nu mă refer numai la Băsescu, mă refer clar la un arc al puterii care vine de la Năstase, trece prin Tăriceanu, vin doamna Macovei, domnul Băsescu toţi hai repede, hei rup, facem noi nişte legi, facem şi DNA, facem şi ANI", a mai spus Antonescu.

El a mai spus că "politicienii, chiar cei cinstiţi în chestiunea asta, se sperie".

"Eu nu mă grăbesc deloc să spun lucrul ăsta pentru că n-am nicio muscă pe căciulă, n-am pe nimeni de apărat, nici în plan personal, nici în plan politic şi vă spun foarte clar, suntem gata, am şi spus problema se rezolvă în Parlament, n-avem nevoie de nicio consultare cu preşedintele. Avem un termen de 45 de zile pe care ni-l dau legile acestei ţări, Constituţia", a conchis liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat optimist, în urma consultărilor pe care le-a avut luni cu liderii formaţiunilor parlamentare, declarând că toţi participanţii au fost de acord cu faptul că trebuie să se acţioneze rapid, astfel încât în 10 zile să se adopte o lege de funcţionare a ANI.

"O concluzie a discuţiei pe care am avut-o cu partidele, este valabil şi pentru partidele din arcul guvernamental, partidele şi formaţiunile, structurile parlamentare din arcul guvernamental, dar şi pentru partidele de opoziţie care au participat la discuţiile de azi: toate sunt de acord că trebuie să acţionăm rapid, în termen de maxim 10 zile, aşa cum le-am propus, pentru a avea o lege a ANI funcţională şi care să atingă scopurile pentru care a fost creată. Binenţeles, ţinându-se cont şi de observaţiile Curţii Constituţionale, în măsura în care ele crează reglementări de care trebuie să se ţină cont", a declarat după consultările de la Cotroceni preşedintele Traian Băsescu.

El a adăugat că a considerat că este necesară o discuţie cu partidele şi pentru a informa despre reacţia pe care a avut-o Comisia Europeană legat de decizia Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici