Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei acestui for, că până în 15 mai se vor putea depune propunerile pentru amendarea Constituţiei, acest calendar fiind adoptat prin consens de membrii Comisiei.

257 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei

Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei (Imagine: Shutterstock)

Antonescu a precizat că la nivelul Comisiei pentru revizuirea Constituţiei a fost adoptat regulamentul de funcţionare, deciziile urmând a fi luate printr-o majoritate de două treimi.

El a mai anunţat că următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc în 13 martie, iar până în 11 martie grupurile parlamentare sau parlamentari, individual, vor putea depune propunerile de modificare a legii fundamentale pe teze.

"Calendarul nostru, aşa cum este convenit, schiţat acum, în consens la nivelul Comisiei, este ca undeva în jurul datei de 15 mai sau până în 15 mai să se depună toate aceste propuneri (de amendare a Constituţiei, n.r.) pe grupuri sau de către fiecare parlamentar, individual. De asemenea, Forumul care îşi va desfăşura în paralel lucrările să inventarieze toate propunerile care vin din partea societăţii civile", a mai explicat Antonescu.

El a menţionat că Senatul va putea sprijini activitatea Forumului constituţional coordonat de politologul Cristian Pârvulescu prin a pune la dispoziţie spaţii sau birouri, iar sprijinul financiar va putea să vină din mediul privat.

Preşedintele Comsiei de revizuire a menţionat că membrii acestui for vor participa în 7 martie la o dezbatere organizată de către Academia Română în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei.

În ceea ce priveşte accesul presei la lucrările Comisiei de revizuire, Antonescu a declarat că la începutul fiecărei şedinţe se va decide "dacă şi cât presa participă la lucrări".

"Presa va fi în permanenţă informată cu tot ceea ce se decide şi se discută şi în sensul acesta veţi avea după fiecare şedinţă o informare oficială făcută de mine sau de altcineva în numele Comisiei, dar de bună seamă Comisia este compusă din senatori şi deputaţi ai României, care sunt în sine o instituţie şi oricare din aceştia va comunica fără niciun fel de restricţie cu presa", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici