Antonescu: Parlamentarii PNL nu mai pot iniţia propuneri legislative fără girul partidului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că niciun parlamentar PNL nu va mai putea depune propuneri legislative fără să aibă girul partidului, iar în cazul celor care au declaraţii calomnioase la adresa partenerilor din USL este posibilă excluderea din partid.

224 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parlamentarii PNL nu mai pot iniţia propuneri legislative fără girul partidului

Antonescu: Parlamentarii PNL nu mai pot iniţia propuneri legislative fără girul partidului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut că a existat o decizie la nivelul PNL, dar care a fost aplicată cu o "anumită largheţe" la nivelul conducerii partidului, respectiv că "niciun parlamentar liberal nu mai înaintează o iniţiativă legislativă importantă fără să o facă cunoscută conducerii grupurilor parlamentare şi forului de decizie politică al partidului:.

Liderul PNL a precizat că parlamentarii liberali vor trebui să respecte pe viitor această decizie.

"Unui parlamentar care aparţine unui partid politic i se poate impune, şi i se va impune, de către partidul politic din care face parte ca iniţiativele pe care le depune sau alte acte politice relevante, câtă vreme sunt făcute sub culorile politice ale partidului, să aibă girul politic al partidului", a declarat Antonescu.

El a exemplificat prin iniţiativa a doi parlamentari PNL de Bihor, care interzice exploatarea gazelor de şist, şi în cazul cărora liderului grupului parlamentar le va cere retragerea proiectului, deoarece nu are girul PNL.

"Vom avea o atitudine cât se poate de intransigentă cu toţii faţă de declaraţii pe care unii colegi de-ai noştri le fac. Putem avea polemică, putem avea declaraţii pe care dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.) le socotiţi războinice sau mai ştiu eu cum, dar trebuie să avem şi faţă de aliaţii noştri şi în general declaraţii cuviincioase şi în orice caz nu putem să ne permitem declaraţii calomnioase. Dacă acest lucru se va mai întâmpla, eu vorbesc pentru PNL, cel care o va face nu va mai fi coleg cu noi", a anunţat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici