Antonescu: Pe Pivniceru o susţinem la MJ până i se încheie mandatul, poate fi o formulă pentru CC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că ministrul Mona Pivniceru este susţinută la Ministerul Justiţiei până i se va încheia mandatul, însă poate fi "o formulă' şi pentru Curtea Constituţională, fiind luată în considerare experienţa de magistrat.

207 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Pe Pivniceru o susţinem la MJ până i se încheie mandatul, poate fi o formulă pentru CC

Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonescu a fost întrebat dacă poate să confirme faptul că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va părăsi Executiv ca urmare a susţinerii PNL pentru un post de judecător la Curtea Constituţională.

"Doamna Pivniceru este un om pe care am susţinut-o şi încă o susţinem până când se va încheia acest mandat al domniei sale în funcţia de ministru al Justiţiei. Fără niciun fel de îndoială un magistrat cu asemenea experienţă este o formulă pe care noi o putem susţine pentru Curtea Constituţională, dar o să o anunţăm la timpul potrivit", a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă în cazul unei noi propuneri pentru portofoliul de la ministerul Justiţiei va fi vorba de o numire politică în persoana unui membru de partid.

"Va fi o numire pe care chiar dacă oamenii din partea PNL o vom face în înţelegere cu prim-ministrul va fi o numire care să răspundă aşteptărilor de imparţialitatea şi de profesionalism, adică nu va fi o numire pentru un partid acolo", a replicat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi, răspunzând unei întrebări, despre posibilitatea ca Mona Pivniceru să părăsească Guvernul în condiţiile în care va fi votată de Senat pentru un mandat de nouă ani ca judecător la Curtea Constituţională.

Solicitat să comenteze faptul că PNL i-ar fi propus ministrului Mona Pivniceru să ocupe un loc de judecător CC din partea Senatului şi întrebat dacă a discutat cu aceasta despre eventuala sa plecare din Executiv, Ponta a precizat: "Evident că, dacă va fi votată judecător la Curte, sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CC, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Întrebat cum comentează posibilitatea ca Mona Pivniceru să fie votată de Senat pentru a deveni membru ak Curţii Constituţionale, Băsescu a răspuns: "Aş mulţumi lui Dumnezeu să se întâmple asta, ar însemna ca premierul să-şi asume asta (propunerile de procurori-şefi, n.r.) ca interimar".

Băsescu a spus că este convins că Ponta, ca procuror, înţelege ce înseamnă ca Parchetul General şi DNA să nu aibă propuneri pentru procuri-şefi.

Senatorul Tudor Chiuariu şi europarlamentarul Norica Nicolai sunt variantele pe care le-ar lua în calcul liberalii pentru a o înlocui în funcţia de ministru al Justiţiei pe Mona Pivniceru, opţiunea conducerii PNL fiind pentru un ministru politic, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Potrivit surselor citate, conducerea PNL ar opta de această dată mai degrabă pentru nominalizarea unui ministru asumat politic, spre deosebire de cazul Monei Pivniceru, care a provenit din afara partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici