Antonescu: Pentru reconciliere, trebuie ca Băsescu să aibă atitudine de şef de stat democratic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că pentru o reconciliere a clasei politice este necesar în primul rând ca Traian Băsescu să recunoască şi să respecte anumite principii, precum şi ca acesta să practice o atitudine de şef de stat democratic.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Pentru reconciliere, trebuie ca Băsescu să aibă atitudine de şef de stat democratic

Antonescu: Pentru reconciliere, trebuie ca Băsescu să aibă atitudine de şef de stat democratic (Imagine: Adi Piclişan/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este de acord cu reconcilierea în interiorul clasei politice propusă de Traian Băsescu, Crin Antonescu a replicat că în primul rând vrea să ştie dacă el este "un ciuruit".

n primul rând, ar trebui să aflu de la domnia sa dacă eu sunt sau nu ciuruit, ca să pot să răspund. Eu chiar vreau să discutăm foarte serios despre aceste lucruri", a susţinut Antonescu.

În privinţa reconcilierii, Crin Antonescu a menţionat că, "dacă este în interesul real al domnului Băsescu, este foarte simplă".

"Există nişte principii pe care domnul Băsescu trebuie să le recunoască şi să le respecte, există o atitudine de şef de stat democratic, dacă domnul Băsescu va fi şef al statului din nou, pe care domnul Băsescu trebuie să o recunoască şi să o practice. Restul sunt poveşti", a spus preşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că perioada de confruntare politică din campanie s-a terminat, că trebuie să se revină la priorităţile ţării şi că este obligatoriu ca în interiorul clasei politice să aibă loc o reconciliere.

"Din punctul meu de vedere, cred că perioada competiţiei s-a încheiat şi a venit timpul să revenim la priorităţi - dacă le-am uitat cumva - la priorităţile ţării, la priorităţile cetăţenilor. Aş spune că e obligatoriu ca în interiorul clasei politice să aibă loc un proces de reconciliere, dacă acest proces este necesar. Eu îl consider necesar pentru că numai o clasă politică reconciliată poate să ducă înainte mesajele pe care noi toţi le-am primit de la cetăţeni cu ocazia referendumului şi a alegerilor prezidenţiale", a spus Băsescu.

De asemenea, el a făcut un apel către partidele politice, să treacă de la faza competiţiei la faza găsirii soluţiilor pentru România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici