Antonescu: PNL va da în această iarnă preşedintele, suntem pe val

Candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu a declarat, miercuri, la Chiajna, că PNL va da pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în această iarnă, preşedintele României, afirmând că liberalii sunt pe val şi îi vor bate pe cei cu partide mari, MAI, Doi şi un sfert şi saci cu bani.

11 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL va da în această iarnă preşedintele, suntem pe val

Antonescu: PNL va da în această iarnă preşedintele, suntem pe val (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu nu am venit să vă încurajez. Nu aveţi nevoie de încurajarea mea, pentru că, acum, cu două zile înainte de startul oficial al campaniei electorale, dragii mei, în ciuda tuturor celor care au vrut să ne descurajeze, celor care au vrut să ne scoată din joc, suntem astăzi pe val! Campania începe cu noi pe val şi campania se va termina cu noi câştigători. Vom fi campioni!", a susţinut Crin Antonescu.

El a criticat "corul bocitoarelor de la toate televiziunile" care menţionau că Antonescu nu are nicio şansă pentru că are un partid prea mic, menţionând că acest partid a strâns peste 1.600.000 de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la BEC, a avut curajul să-şi desmeneze primul candidatul la Preşedinţie şi va da în iarna aceasta pentru prima dată preşedintele României.

Antonescu a spus că programul său este unul care poate fi spus simplu şi pentru oamenii cei mai simpli şi se rezumă cel mai concentrat în formula "România bunului simţ!".

"Asta e promisiunea fundamentală, angajamentul esenţial, pe care eu îl fac în faţa românilor, acela de a fi ca preşedinte un om de bun simţ şi un preşedinte de bun simţ şi aşa se numeşte ţara în care vreau să trăim cu toţii şi anume România bunului simţ, pentru că asta înseamnă totul, instituţii care funcţionează normal şi politicieni care se comportă normal, cu grijă, respect şi responsabilitate faţă de oameni", a precizat Crin Antonescu.

Candidatul PNL a ţinut să menţioneze că vine foarte de jos, adăugând că ştie şi ce este sărăcia, foamea şi cât de greu se trăieşte, drept pentru care el "crede celui aflat în necaz".

În plus, candidatul PNL a subliniat că orcât ar minţi liderul PDL Emil Boc şi colegii săi despre Guvernul Tăriceanu şi realizările sale, "în 9 luni PSD-ul lui Geoană şi PDL-ul lui Băsescu au distrus ce se construise cu greu patru ani de zile".

"Un lucru e clar, Tăriceanu, Vosganian şi ceilalţi au lăsat România atunci când au plecat, pe locul doi în Europa, cred că era pe primul, în ceea ce priveşte ritmul de creştere economică, după 9 luni, Băsescu, Geoană, Boc, Udrea şi ai lor au adus România pe penultimul loc în UE, la toate capitolele. Nu noi am generat această criză, noi am dat o rezolvare crizei generate de Băsescu şi Geoană şi am dat-o reuşind pentru prima dată să doborâm un Guvern în Parlament şi dând în 24 de ore o soluţie pe care 75% dintre români o apreciază ca fiind bună şi inspirată şi pe care numai preşedintele Băsescu o blochează azi în pofida întregii ţări", a spus liderul liberal.

El a ţinut să-i răspundă primarului comunei Chiajna, Mircea Mina, care i-a "ordonat" să iasă preşedinte, replicând: "Să trăiţi, am înţeles!".

"PNL va da preşedintele pentru că eu nu sunt singur, sunt cu dumneavoastră, şi dumneavoastră nu sunteţi singuri, sunteţi cu foarte mulţi români, care nu sunt membri, dar care au ochi de văzut, urechi de auzit şi minţi să judece. Şi datorită acestora creştem în sondaje şi îi vom bate pe cei cu partide mari, cu MAI, cu Doi şi un sfert sau cu sacii cu bani. Sunt încrezător mai mult ca oricând şi vedem cu toţii că niciodată în ultimii 20 de ani PNL n-a fost mai puternic, mai unit şi cu o şansă mai mare de fi vioara întâi în politica românească. Să o folosim împreună, succes, la luptă şi victorie", a afirmat Antonescu, în finalul discursului său, fiind aplaudat de susţinătorii reuniţi în sala de sport de la Chiajna.

Crin Antonescu a dat startul campaniei sale electorale, miercuri seară, la Chiajna, în prezenţa liderilor PNL Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu, Varujan Vosganian, Radu Stroe, Daniel Chiţoiu, Marian Petrache, dar şi a peste 2.000 de susţinători din judeţul Iofov, cu steaguri, pancarte, steguleţe galbene, baloane şi confetti în culorile PNL.

La acest eveniment, Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu au făcut şi câteva versuri la adresa lui Traian Băsescu, prevestind pierderea alegerilor de către acesta. "Trăienică, ieşi din joc, c-ai ajuns mai mic ca Boc!", i-a transmis Orban şefului statului, Tăriceanu ţinând să-i spună actualului preşedinte: "Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!".

Pe de altă parte, Tăriceanu a susţinut că prima măsură pe care PNL trebuie să o ia, când va avea preşedintele României, este "reducerea TVA de la 19 la 16%", însemnând egalizarea acestuia cu cota unică.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, i-a îndemnat pe liberali să folosească usturoiul pentru cârnaţi şi nu împotriva lui Băsescu pentru că nu mai au de ce se teme de el. Vosganian a mai spus că Antonescu s-a comportat în această perioadă ca un adevărat preşedinte de ţară, iar preşedintele Băsescu s-a comportat doar ca un preşedinte de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici