Antonescu: Ponta este deschis în schimbarea Avocatului Poporului cu o persoană agreată de toate partidele

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului s-a făcut legal, aşa cum a socotit şi CCR, arătând că premierul Victor Ponta este deschis în schimbarea acestuia, de către Parlament, cu o persoană agreată de toate forţele politice.

152 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta este deschis în schimbarea Avocatului Poporului cu o persoană agreată de toate partidele

Antonescu: Ponta este deschis în schimbarea Avocatului Poporului cu o persoană agreată de toate partidele (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Antonescu a ţinut să precizeze că toate "situaţiile sau actele guvernamentale" care au fost acuzate a încălca statul de drept şi Constituţia au fost acte perfect legale, perfect constituţionale, iar dacă unele hotărâri, de exemplu ale Guvernului, au fost socotite de către Curtea Constituţională a excede sau a încălca anumite prevederi ale Constituţiei, Guvernul a luat act şi măsurile imediate au fost sau urmează să fie luate.

"S-a vorbit despre revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi amintesc că Legea nr. 35/1997 privitoare la funcţionarea acestei instituţii prevede explicit posibilitatea revocării, iar decizia 732 a Curţii Constituţionale a României din 10 iulie 2012 confirmă acest lucru", a spus preşedintele interimar.

Potrivit lui Antonescu, în urma unei discuţii cu Victor Ponta, şeful Executivului este "deschis", în măsura în care premierul are puterea constituţională, şi deocamdată nu o are, să opereze o schimbare.

"Se poate discuta la nivelul Parlamentului o asemenea variantă, pentru că Parlamentul, conform legii pe care am invocat-o şi conform Constituţiei României, poate să opereze o nouă schimbare, poate să învestească un Avocat al Poporului agreat de toate partidele politice din Parlament", a arătat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici