Antonescu: Prestaţia lui Geoană, mai jalnică decât cea a lui Boc şi Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă la Iaşi că prestaţia liderului PSD, Mircea Geoană, e mai jalnică decât cea a lui Boc şi Băsescu, motivând că atât timp cât eşti la putere nu poţi spune că n-ai nicio opinie pe tema asumării răspunderii guvernamentale şi că e doar problema premierului.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Prestaţia lui Geoană, mai jalnică decât cea a lui Boc şi Băsescu

Antonescu: Prestaţia lui Geoană, mai jalnică decât cea a lui Boc şi Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Prestaţia lui Mircea Geoană e mai jalnică decât cea a lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu. Nu poţi spune că n-ai nicio opinie şi că e doar problema premierului când vine vorba de tema asumării răspunderii Guvernului. Nu asta este poziţia pe care trebuie s-o aibă un şef de partid aflat la guvernare. Geoană se transformă într-un chibiţ", a afirmat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că Mircea Geoană, Emil Boc şi Traian Băsescu sunt la fel de vinovaţi de actuala situaţie, cerându-i, totodată, şefului statului să intre în rolul de mediator şi să intervină pentru a retrage pachetul de legi cu care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

"Apelul meu către Guvern şi către preşedinte este să retragă toate aceste legi şi să negocieze serios cu partenerii sociali. Respect procedura asumării guvernamentale, dar nu poţi face acest lucru pe teme esenţiale. Nu poţi desfiinţa Parlamentul doar pentru că cineva doreşte să-i raporteze şefului că îi oferă acest element în portofoliul electoral. Traian Băsescu să înţeleagă că nu-i va aduce voturi în plus faptul că omul său şi-a asumat răspunderea", a mai spus liderul liberal.

Totodată, Crin Antonescu a afirmat că PNL nu a renunţat la ideea introducerii unei moţiuni de cenzură pe tema răspunderii Guvernului, dar că deocamdată UDMR nu dă semne că ar sprijini acest demers.

El a spus că liberalii nu se bazează pe UDMR, adăugând că aceştia sunt şi ei în opoziţie, dar au dreptul să facă ce vor.

"Nouă ne-ar conveni să depunem moţiune de cenzură. Am cerut însă retragerea pachetelor de legi pentru că lucrurile merg deja prea departe. Niciodată magistraţii n-au fost în grevă, la fel şi poliţiştii. Mă întreb ce va face Guvernul cu un milion de oameni de stradă, după ce bugetarii au anunţat că îşi unesc forţele", a mai spus liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici