Antonescu: Prin pactul de la Timişoara n-am confiscat Proclamaţia, am vrut s-o traducem

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la Iaşi că pactul semnat de PSD, PNL şi PNŢCD la Timişoara reprezintă un gest decisiv, pentru ca românii să decidă spre viitor, adăugând că "proclamaţia de la Timişoara nu a fost confiscată, ci tradusă după 20 de ani".

87 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Prin pactul de la Timişoara n-am confiscat Proclamaţia, am vrut s-o traducem

Antonescu: Prin pactul de la Timişoara n-am confiscat Proclamaţia, am vrut s-o traducem (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Am făcut la Timişoara un gest decisiv, astfel încât românii să decidă spre viitor. Nu am confiscat şi nici anexat simboluri deasupra partidelor. Nu am confiscat Proclamaţia de la Timişoara, ci am vrut să o traducem după 20 de ani", a afirmat Crin Antonescu, într-o declaraţie de presă făcută la Iaşi după un miting de susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană la Preşedinţie.

Liderul PNL a spus că tot ceea ce s-a petrecut în ţară după "momentul" Timişoara este o provocare.

"Mă aştept la tot felul de lucruri de acest gen din partea lui Băsescu. Vor continua şi în zilele următoare. Vor să influenţeze rezultatul alegerilor. A vedea grupuri de 30-50 de oameni pe străzi în oraşe conduse de primari PDL clamând «Jos comunismul» şi «Jos Iliescu» înseamnă o încercare de justificare a contestării alegerilor de duminică", a afirmat Crin Antonescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că, după cinci ani de mandat, mesajul lui Traian Băsescu este frica şi ura.

"Mesajul lui Băsescu este frica şi ura. Este un mesaj jenant pe final de mandat. Le cer celor de la PNL să evite orice pretext pentru momente violente în zilele rămase până la alegeri", a adăugat preşedintele PNL.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marţi, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

După semnarea acestui document, câteva sute de manifestanţi anti-PSD au organizat un protest în Piaţa Operei Timişoara. Aceştia au scandat lozinci împotriva PSD, au fluierat şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Manifestaţii similare au avut loc, marţi seară, şi la Braşov, Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici