Antonescu: Propunerea mea a fost adoptată de DP ca proiect de Statut

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că este mulţumit de atmosfera "civilizată şi interesantă" din Delegaţia Permanentă de la discuţiile legate de propunerea sa privind votul pe moţiuni cu liste, precizând că rezultatul a fost până la urmă consacrarea proiectului său de Statut.

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Propunerea mea a fost adoptată de DP ca proiect de Statut

Antonescu: Propunerea mea a fost adoptată de DP ca proiect de Statut, atmosfera a fost civilizată (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut o dezbatere lungă, destul de consistentă, în principal asupra articolului-cheie, articolului care prevedea modalitatea de alegere a conducerii partidului. Sigur că am încercat de la început să propun discuţia în termenii unui ansamblu", a susţinut Antonescu, la finalul DP.

El a menţionat că "au existat păreri pro şi contra" propunerii sale, dar a precizat că este mulţumit de discuţiile din DP.

"Sunt mulţumit că discuţiile, cu o miză destul de mare, au decurs într-o atmosferă nu doar civilizată, ci şi foarte interesantă din punct de vedere intelectual. Rezultatul în cele din urmă a consacrat adoptarea, ca proiect de Statut, a propunerii pe care am făcut-o, împreună cu BPC şi pe care mâine (vineri-nr) Delegaţia Permanentă o va supune Congresului", a spus preşedintele liberalilor.

"S-a discutat mult despre istoria partidului, cea de după 1990", menţionând că în opinia sa "asemenea dezbateri sunt demne de PNL".

Antonescu a adăugat că cei care nu au fost de acord cu propunerea sa au avut şi în interiorul şedinţei DP aceleaşi argumente pe care le-au formulat şi public, legate de sistemul de echipă şi de faptul că "un asemenea sistem ar putea conferi prea multă autoritate unei persoane".

Întrebat dacă s-a gândit să-l invite pe Viorel Cataramă pentru a participa la şedinţa Delegaţiei Permanente, Antonescu a replicat: "Dacă nu s-a gândit PDL-ul să-l invite în forurile sale, de ce m-aş fi gândit eu?".

Anterior, surse din partid declaraseră pentru MEDIAFAX că liberalii au aprobat, joi, în Delegaţia Permanentă, proiectul de Statut propus de Antonescu şi completat de BPC, care prevede vot pe liste, BPC de 32 de membrii plus doi preşedinţi, fondator şi de onoare, şi desfiinţarea prim-vicepreşedintelui, propunerea urmând să fie prezentată vineri Congresului.

Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu au votat, joi, în Delegaţia Permanentă a PNL, împotriva proiectul de Statut al partidului propus de Crin Antonescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici