Antonescu: Salut acţiunile lui Corlăţean de a risipi confuziile şi dezinformările

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a precizat, miercuri, că salută acţiunile întreprinse de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, de a risipi confuziile şi dezinformările apărute în legătură cu pretinsele declaraţii ale unor înalţi oficiali europeni.

1382 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Salut acţiunile lui Corlăţean de a risipi confuziile şi dezinformările

Antonescu: Salut acţiunile lui Corlăţean de a risipi confuziile şi dezinformările (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Aş vrea să salut câteva acţiuni foarte importante ale ministrului de Externe, în legătură cu care domnia sa m-a informat în cursul zilei de azi, acţiuni de natură să lămurească nişte lucruri, să risipească nişte confuzii şi chiar dezinformări, apărute inclusiv în presa română, în legătură cu pretinse declaraţii ale unor înalţi oficiali europeni", a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a spus că discuţiile dintre ministrul Corlăţean şi instituţiile europene, desfăşurate miercuri, sunt foarte importante.

"În sensul acesta, discuţiile telefonice şi corespondenţa pe care în cursul zilei de azi ministrul de Externe, ministerul de Externe au avut-o cu aceste instituţii - de la Comisia de la Veneţia şi până la Secretarul General al Consiliului Europei - sunt foarte importante şi le salut", a spus Antonescu.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, el subliniind, conform unui comunicat MAE, necesitatea respectării cu stricteţe a independenţei CC de către toţi actorii politici din România.

Potrivit sursei citate, ministrul l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei în legătură cu ultimele evoluţii politice din România în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele referendumului de demitere a Preşedintelui României.

- Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, i-a transmis o scrisoare preşedintelui de la Veneţia, în care reiterează angajamentul Guvernului privind respectarea principiilor statului de drept, independenţa justiţiei şi a contenciosului constituţional.

"Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a transmis, în după-amiaza zilei de 8 august 2012, preşedintelui Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio, o scrisoare privind evoluţiile politice din România. Ministrul Afacerilor Externe a reiterat angajamentul Guvernului României privind respectarea principiilor fundamentale ale statului de drept, independenţa justiţiei şi a contenciosului constituţional. Totodată, a menţionat solicitarea adresată, la data date de 31 iulie 2012, de către Primul Ministru, Victor Ponta, tuturor actorilor politici de a respecta independenţa Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat al MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici