Antonescu: Unii miniştri PNL se comportau ca executanţi ai ordinelor premierului, i-am schimbat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că, din cauză că unii miniştri ai formaţiunii "au început să se comporte mai curând ca nişte funcţionari executanţi ai ordinelor premierului" decât ca reprezentanţi PNL, ei au fost schimbaţi şi "de aici a început toată bătălia".

371 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Unii miniştri PNL se comportau ca executanţi ai ordinelor premierului, i-am schimbat

Antonescu: Unii miniştri PNL se comportau ca executanţi ai ordinelor premierului, i-am schimbat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Crin Antonescu a vorbit, duminică, în faţa delegaţilor la Conferinţa teritorială a PNL Hunedoara, despre factorul "care a generat criza" USL, spunând că nu a fost vorba despre propunerea lui Iohannis ca vicepremier şi ministru de Interne şi că "bătălia" a început de la schimbarea unor miniştri liberali care "au început să se comporte mai curând ca nişte funcţionari executanţi ai ordinelor primului ministru".

"Ceea ce noi am făcut e simplu: am vrut să ne schimbăm nişte miniştri şi ne-am schimbat nişte miniştri, pentru că un ministru nu poate fi doar un executant al dispoziţiilor primului ministru, pentru că nu e un funcţionar. Un ministru în orice Guvern şi mai ales într-un Guvern de coaliţie este un generator şi un gestionar de politici publice, este un vector de voinţă politică. Din cauză că unii miniştri ai noştri au început să se comporte mai curând ca nişte funcţionari executanţi ai ordinelor primului ministru decât ca nişte reprezentanţi ai PNL, ca nişte generatori de politici publice şi vectori de voinţă politică, i-am schimbat. Sunt colegii noştri, nimeni nu crede, eu în niciun caz, toate prostiile vorbite pe seama lor. Nu e vorba de trădări, ci e vorba, pur şi simplu, că la un moment dat ai nevoie de altceva. Şi am venit cu oameni despre care avem speranţa că într-o mai mare măsură vor fi ceea ce noi credem că va fi nevoie pentru Guvern şi pentru PNL. De aici a început toată bătălia", a afirmat liderul PNL.

El a susţinut că liberalii şi-au făcut "datoria la milimetru" şi au făcut foarte multe concesii, până în urmă cu câteva zile.

"L-am făcut pe domnul Ponta prim-ministru, evident prin partea noastră de muncă, prin partea noastră de efort, prin partea noastră de angajament. Nu doar noi l-am făcut prim ministru, dar fără noi nu era prim ministru niciodată. Şi nu ştiu cât va fi fără noi. Am respectat toate înţelegerile din interiorul USL. Am făcut concesii atât de multe încât îmi e teamă să le înşir acum ca să nu mă daţi afară pe loc din funcţia de preşedinte PNL. Am făcut concesii până în aceste din urmă zile", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici