Antonescu: Vosganian şi Tăriceanu pot fi, în ipoteza câştigării alegerilor, preşedinţi ai Camerelor

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, legat de faptul că lideri importanţi ai partidului nu se regăsesc pe lista cabinetului alternativ, că niciodată nu sunt în guvern toţi oamenii valoroşi, precizând că Vosganian şi Tăriceanu pot fi in ipoteza câştigării alegerilor preşedinţi ai Camerelor.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vosganian şi Tăriceanu pot fi, în ipoteza câştigării alegerilor, preşedinţi ai Camerelor

Antonescu: Vosganian şi Tăriceanu pot fi, în ipoteza câştigării alegerilor, preşedinţi ai Camerelor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat de ce nu se regăsesc pe lista miniştrilor guvernului alternativ al PNL vicepreşedinţi ca Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu sau Relu Fenechiu, Antonescu a răspuns: "Niciodată toţi oamenii valoroşi şi toţi oamenii în stare de a fi miniştri nu se regăsesc într-un guvern".

"Niciodată un guvern, chiar dacă n-ar fi restrâns, ci foarte lărgit, n-a putut cuprinde pe toţi cei care aveau aspiraţii şi poate chiar pretenţii justificate să facă parte din guvernul respectiv. În acest moment, ceea ce eu cred că trebuie să primeze şi ceea ce a primat în criteriile mele nu a fost poziţia în partid, nu a fost susţinerea în partid, ci a fost argumentul de credibilitate de noutate, cel care să poată să dea societăţii româneşti speranţa şi convingerea că în România mai sunt şi alţi oameni decât cei pe care îi cunoaşte", a susţinut Antonescu.

El a subliniat că Varujan Vosganian şi Călin Popescu Tăriceanu pot fi, în ipoteza câştigării alegerilor, preşedinţii Camerelor Parlamentului.

"Varujan Vosganian, ca şi Călin Popescu Tăriceanu, ca şi alţi colegi, pot fi foarte bine, oricând, în ipoteza câştigării alegerilor, preşedinţi ai Camerelor", a apreciat el.

El a mai spus că lui Varujan Vosganian îi poartă "o preţuire cu totul deosebită", precizând că acesta deţine poziţia informală numărul doi în PNL, în formula de conducere a partidului pe care a alcătuit-o şi a supus-o votului la congresul din urmă.

"Este primul dintre vicepreşedinţi, dacă vreţi, este un om din fostul Guvern Tăriceanu despre a cărui valoare politcă şi prestaţie la guvernare eu am o părere în general bună. Ceea ce însă cred, că este nevoie în acest moment - şi PNL trebuie să fie primul care poate să ofere - o deschidere a unui partid politic către societate într-un alt mod şi cu oameni noi", a menţionat Antonescu.

"Eu nu pot şi sper că PNL înţelege că nu mai poţi fi credibil făcând guverne ca PD, explicând că ai pus pe domnul X la Finanţe sau pe domnul Y la Muncă pentru că este susţinut de patru filiale sau de şapte sau de 10 sau pentru că este omul domnului X sau domnului Y. Niciunul din aceşti oameni, din această listă, nu stă sub suspiciunea că e acolo pentru că e omul lui Antonescu, Tăriceanu, Ruşanu al lui Patriciu etc.", a mai spus Antonescu.

Întrebat dacă nu cumva acreditează ideea că PNL nu are resure umane, aşa cum a criticat PDL pentru independenţii din guvern, Antonescu a replicat că nu vede în propunerile sale de independenţi o slăbiciune a partidului, ci un câştig.

"Eu am criticat la PDL că au dovedit că nu au resurse umane de o anumită anvergură şi o anumită calitate şi că au adus nişte domni care se uită atunci când sunt câte doi unul la altul, când sunt întrebaţi ceva. Faptul că PNL atrage sau convinge nişte oameni de mare valoare profesională, de mare anvergură să intre într-un guvern al PNL înseamnă că e un partid deschis, onorabil, ale cărui idei, valori, al cărui program îi poate convinge pe aceşti oameni. Eu cred că e un câştig pentru acest partid şi nicidecum o slăbiciune", a spus liderul PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofolii numărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Helvig.

Crin Antonescu a menţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe, un cabinet concentrat, cu 11 portofolii, din care fac parte patru independenţi.

El a precizat că acest cabinet urmează să fie validat miercuri în Delegaţia Permanentă a partidului.

Antonescu a menţionat că, dacă vor primi votul Delegaţiei Permanente, aceştia vor deveni miniştri atunci când PNL va accede la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici