Arafat şi Aurescu au participat la conferinţa de lansare a proiectului NATO - Rusia în telemedicină

Raed Arafat şi Bogdan Aurescu au participat, joi, la Bruxelles, la conferinţa de lansare a proiectului NATO-Rusia în domeniul telemedicinei, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne fiind co-director din partea Alianţei al acestei colaborări, informează MAE.

279 afișări
Imaginea articolului Arafat şi Aurescu au participat la conferinţa de lansare a proiectului NATO - Rusia în telemedicină

Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut calitatea de vorbitor principal la deschiderea Conferinţei de lansare a proiectului NATO-Rusia în domeniul telemedicinei din cadrul Programului pentru Ştiinţă pentru Pace şi Securitate al Alianţei Nord-Atlantice.

Demnitarul român a apreciat implicarea NATO, prin intermediul Programului Ştiinţă pentru Pace şi Securitate, în operaţionalizarea proiectului telemedicinei, subliniind că România sprijină consolidarea cooperării ştiinţifice între Alianţă şi statele partenere. De asemenea, el a punctat că dezvoltările din domeniul telemedicinei reprezintă "un succes menit să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea ratei supravieţuirilor în cazul urgenţelor civile", precizează Ministerul de Externe.

Subliniind importanţa dezvoltării unui sistem multinaţional de telemedicină pentru situaţii de urgenţă, secretarul de stat Bogdan Aurescu a punctat "expertiza relevantă în domeniu a celor doi co-directori – român, dr. Raed Arafat, şi rus, Serghey Goncharov – care confirmă importanţa acordată de România şi Federaţia Rusă acestui proiect, "un exemplu concret de cooperare pragmatică" atât în plan bilateral, cât şi la nivelul mai amplu al raporturilor dintre NATO şi Rusia.

Proiectul beneficiază de un buget de 977.000 de euro.

La eveniment au fost prezenţi membrii echipei de proiect din România şi Federaţia Rusă (dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi prof. dr. Serghey Goncharov, director partener în Ministerul Sănătăţii al Rusiei), ambasadorul Sorin Ducaru, asistent al secretarului general al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Francesca Tardioli, adjunct al asistentului secretarului general al Alianţei pentru operaţii, o serie de experţi internaţionali în domeniu, reprezentanţi ai Delegaţiilor Aliate, reprezentanţi ai Secretariatului Internaţional al NATO, Secretariatului Militar Internaţional al NATO, Centrului Alianţei de Excelenţă pentru Medicină Militară şi Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică, precum şi membrii Grupului de experţi ai Alianţei Nord-Atlantice în domeniul telemedicinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici