Atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor: 316 fişiere au fost copiate

Hackerii care au atacat cibernetic Camera Deputaţilor au reuşit să copieze 316 fişiere, volumul total fiind de 300 de Megabytes, în mare parte cu un conţinut public, a spus, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

259 afișări
Imaginea articolului Atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor: 316 fişiere au fost copiate

Atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor: 316 fişiere au fost copiate

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a vorbit, miercuri, după şedinţa de guvern, despre efectele atacului cibernetic asupra Camerei Deputaţilor.

„Vorbim de un total de 316 fişiere care au fost copiate, dintre care 190 de documente au fost scanate, iar 36 editabile. Volumul total al acestor date este de 300 de Megabytes. În urma analizei tehnice s-a ajuns la această concluzie, de 300 de Megabytes. Conţinutul lor este unul preponderent public, şi anume contracte de servicii, adrese instituţionale, date din buget şi datele care nu sunt adresate publicului, copiile după actele de identitate ale parlamentarilor”, a spus Bogdan Gruia Ivan.

Ministrul a precizat că în momentul de faţă instituţiile abilitate ale statului român sunt la Camera Deputaţilor şi încearcă să rezolve breşa de securitate.

După atacul cibernetic asupra Camerei Deputaţilor, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, între ora 1 şi 7 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost atacat, cu o pondere de circa 18.000 de accesări pe secundă, spune, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici