Aurescu: Aproape 50% din totalul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe sunt femei

Aproape jumătate din totalul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe sunt femei, a anunţat vineri ministrul Bogdan Aurescu.

171 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Aproape 50% din totalul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe sunt femei

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a deschis vineri evenimentul dedicat prezentării volumului colectiv „Voci feminine ale diplomaţiei româneşti”, care aduce în prim plan contribuţia femeilor diplomat în punerea în practică a obiectivelor de politică externă ale României.

Volumul reuneşte contribuţiile a peste 60 de femei foşti şi actuali ambasadori, alături de femei din actualele structuri de conducere ale MAE, inclusiv tinere diplomat.

„Cred cu tărie că egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă un pilon al societăţii moderne, orientate spre viitor, pentru care avem datoria de a acţiona în fiecare zi, cu înţelegerea profundă a nevoii, şi în acest domeniu, de exemple şi de angajamente concrete. Şi pentru că vorbim de lucruri concrete, mă bucur că pot spune astăzi că aproape 50% din totalul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe sunt femei. De asemenea, vreau să spun, iarăşi cu mândrie, că din totalul persoanelor care ocupă funcţii de conducere la nivelul Centralei Ministerului, 48% reprezintă colege ale noastre. Iar în Serviciul Exterior, femeile reprezintă un procent de aproape 35% la nivelul funcţiilor de conducere în ceea ce priveşte misiunile diplomatice, respectiv consulare”, a spus Bogdan Aurescu.

Acesta a amintit despre situaţia femeilor şi fetelor din Ucraina, puternic afectate de distrugerea infrastructurii, de abuzuri, de pierderea mijloacelor de trai esenţiale şi de destrămarea familiilor şi a menţionat sprijinul oferit de România în domeniul umanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici