Ministrul de Externe Aurescu, despre Belarus: Singura cale de urmat este oprirea violenţelor

  • Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, luni, că România solicită ferm solicită ferm Belarusului să respecte pe deplin drepturile fundamentale ale omului.
  • „Singura cale de cale de urmat este stoparea violenţelor şi initierea dialogului politic”, afirmă şeful Diplomaţiei.
277 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe Aurescu, despre Belarus: Singura cale de urmat este oprirea violenţelor

Aurescu, despre Belarus: Singura cale de urmat este oprirea violenţelor

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, luni, că România solicită ferm solicită ferm Belarusului să respecte pe deplin drepturile fundamentale ale omului. 

„Foarte preocupat de evoluţiile recente din Belarus. România solicită ferm Belarusului sa respecte pe deplin drepturile fundamentale ale omului şi este ferm convinsă ca singura cale de urmat este stoparea violenţelor şi initierea dialogului politic cat mai curând posibil”, a scris pe Twitter ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Peste 3.000 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost reţinuţi în cursul protestelor izbucnite după scrutinul prezidenţial din Belarus, anunţă autorităţile de la Minsk, în timp ce Uniunea Europeană a condamnat vehement acţiunile de reprimare.

Peste 50 de protestatari şi 39 de poliţişti au fost răniţi în confruntările produse în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit publicaţiei germane Der Spiegel.

Organizaţia pentru drepturile omului Wesna a anunţat că un manifestant în murit în urma confruntărilor cu forţele de ordine, dar autorităţile belaruse au negat informaţia.

Comisia Electorală Centrală a anunţat luni după-amiază că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a obţinut 80,23% din voturi, Svetlana Tihanovskaia 9,9%, Anna Kanopatskaia 1,68%, Andrei Dmitriiev 1,04%, iar Serghei Cherecen 1,13%, potrivit rezultatelor parţiale, citate de agenţia oficială BelTA.

Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, susţine că protestele sunt organizate cu sprijinul Rusiei, Poloniei şi Cehiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aurescu,
belarus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici