Baconschi: Avem încredere că PE transmite mesaj politic puternic pentru intrarea în Schengen în 2011

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu un grup de europarlamentari, declarând că partea română are încredere că PE va transmite un mesaj politic puternic în sprijinul obiectivului de intrare în Schengen în 2011, pentru o decizie pozitivă a Consiliului.

64 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Avem încredere că PE transmite mesaj politic puternic pentru intrarea în Schengen în 2011

Baconschi: Avem încredere că PE transmite mesaj politic puternic pentru intrarea în Schengen în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 1 februarie, la Bruxelles, o întâlnire de lucru cu membri ai Parlamentului European (lideri de grup şi membri ai Comisiei LIBE). Discuţiile s-au axat, în principal, pe obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen şi au evidenţiat aprecierea parlamentarilor europeni pentru eforturile depuse de România în procesul de pregătire. Aceştia au subliniat că aderarea României la Schengen trebuie să se desfăşoare conform cadrului şi regulilor existente la nivelul UE, iar Parlamentul European va susţine şi asigura un parcurs favorabil pentru adoptarea avizului său consultativ", se arată într-un comunicat MAE remis, marţi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei, Baconschi a insistat pentru o abordare europeană, bazată pe obiectivitate, parteneriat şi cooperare.

"Apreciem abordarea constructivă şi obiectivă a Parlamentului European în susţinerea aderării României la spaţiul Schengen, cu luarea deciziei exclusiv în baza îndeplinirii criteriilor tehnice inerente acestui proces. Avem încredere că Parlamentul European va transmite un mesaj politic puternic în sprijinul obiectivului nostru, care să permită o decizie pozitivă a Consiliului şi aderarea ţării noastre la Schengen în 2011", a declarat ministrul Teodor Baconschi.

Ministrul a exprimat disponibilitatea părţii române de a coopera, în continuare, cu membrii Parlamentul European din toate grupurile politice, atât în ceea ce priveşte procesul de aderare la Schengen, dar şi pe alte dosare de interes european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici