Baconschi: Mi-am înscris candidatura la o funcţie de conducere în BPN al PDL

Miinistrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi că şi-a înscris candidatura la o funcţie de conducere în BPN al PDL, evitând să precizeze dacă vizează postul de prim-vicepreşedinte sau de vicepreşedinte, şi exprimându-şi speranţa ca partidul să se înnoiască la Convenţia Naţională.

144 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Mi-am înscris candidatura la o funcţie de conducere în BPN al PDL

Baconschi: Mi-am înscris candidatura la o funcţie de conducere în BPN al PDL (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"M-am înscris pentru o funcţie de conducere în consiliul naţional de conducere al partidului, în BPN. Mă aştept, alături de câteva milioane de români activi din diaspora, din marile oraşe, alături de clasa de mijloc, frustrată pentru că nu are un vector politic, ca PDL să devină acest vector politic, să se înnoiască şi sper ca această înnoire să aibă loc la Convenţie", a spus Baconschi.

Întrebat dacă va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte sau vicepreşedinte, Baconschi a spus: "Contează prea puţin funcţia ca atare. Important e să ai o pârghie, o voce în partid pentru a-l putea remodela, a-i da o direcţie politică, un orizont doctrinar mai limpede şi pentru a redeschide dialogul efectiv cu alegătrii noştri, pentru că partidele autiste sunt sortite pierii".

El a admis chiar şi schimbarea de denumire pentru PDL şi a subliniat că este un susţinător al lui Emil Boc: "De ce nu (o schimbare de denumire, n.r.) Eu mă bazez pe capacitatea unui PD renovat de a prelua acest suflu popular. Până la urmă există o aşteptare legitimă nesatisfăcută în clasa de mijloc şi sunt convins că PDL poate face acest lucru. Rămâne să primesc sau nu o confirmare în curând".

Întrebat dacă vede un PDL renovat cu Boc sau Blaga, Baconschi a răspuns: "Ştiţi că îl susţin pe Emil Boc, nu?".

Surse democrat-liberale relatau, miercuri, în exclusvitate pentru MEDIAFAX, că eurodeputatul Monica Macovei sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Robeta Anastase, ar putea fi candidaţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la Convenţia Naţională din 14 mai, potrivit unor scenarii vehiculate în formaţiune.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, tot în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că şi-a înscris candidatura la Convenţia Naţională a PDL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului în echipa lui Emil Boc, arătând că militează pentru unitate, pragmatism şi politici adevărate de dreapta.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că deşi i s-a propus să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, va susţine pentru acestă poziţie "un coleg din societatea civilă", precizând că va candida pentru una din funcţiile de vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici