Baconschi: Prigoană seamănă cu Oprescu, dar de ce PDL nu ar căuta şi alt candidat?

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat vineri că omul de afaceri Silviu Prigoană "seamănă cu actualul primar, Sorin Oprescu", însă apreciază că ar trebui ca PDL să caute şi alţi candidaţi pentru Primăria Capitalei, chiar dacă Prigoană stă bine în sondaje.

260 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Prigoană seamănă cu Oprescu, dar de ce PDL nu ar căuta şi alt candidat?

Silviu Prigoană (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax foto)

Întrebat când trebuie anunţaţi candidaţii PDL la locale, Baconschi a răspuns: "Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

"Înţeleg că Silviu Prigoană e bine plasat în sondajele de etapă. Nu văd de ce nu am merge şi pe alte variante la Primăria Capitalei. Logica mea e următoarea: în cazul că Sorin Oprescu nu poate fi bătut, ar trebui să avem un candidat care să nu-i semene lui Sorin Oprescu şi care să reprezinte Bucureştiul activ economic, Bucureştiul companiilor multinaţionale, Bucureştiul educat, Bucureştiul care vrea o politică edilitară şi urbanistică în sfârşit coerentă, nu proiecte futuriste, autostrăzi suspendate sau alte stadioane care costă de patru-cinci ori cât ar fi fost cazul să coste", a explicat Baconschi la RFI.

În opinia sa, "mai bine pierzi glorios, dând un semnal politic care să recredibilizeze PDL în Capitală, unde oamenii bine nu prea mai ies la vot, decât să ieşi cu o copie palidă a actualului primar".

"Poate că domnul Prigoană nu poate fi palid, însă cert este că seamănă cu actualul primar, din mai multe puncte de vedere, nu-i o judecată de valoare, e o constatare", a continuat Teodor Baconschi.

El a amintit că "Bucureştiul, cu o excepţie, a fost în primii 20 de ani de libertate la dreapta, nu a devenit un oraş socialist".

"N-am avut noi capacitatea de a propune candidaţi convingători şi acest lucru e destul de îngrijorător", a avertizat Baconschi.

Silviu Prigoană este reprezentantul PDL cel mai bine plasat în sondaje pentru a candida la Primăria Capitalei, însă în partid există şi varianta susţinerii unui candidat independent, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX liderul PDL Bucureşti Elena Udrea.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l consideră pe Prigoană ca fiind în mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primărie. "Există şi varianta unui candidat independent, susţinut de alte partide politice, aşa cum domnul Oprescu ar fi susţinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

Udrea a adăugat că reprezentanţii partidului poartă în aceste zile discuţii legate de parteneriate pentru Bucureşti, iar candidaţii vor fi anunţaţi în luna martie.

La nivelul PDL Bucureşti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primăria Capitalei, întrebările vizându-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoană şi Adriean Videanu, astfel urmând să fie stabilit profilul candidatului formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici