Barna: Dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat/ Am avut un preşedinte extra jucător şi unul prezent doar în situaţii de criză

Liderul USR Dan Barna a declarat că dacă el ar fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. El susţine că România a avut un preşedinte extra jucător în persoana lui Traian Băsescu şi unul prezent doar în situaţii de criză, în persoana lui Klaus Iohannis.

2514 afișări
Imaginea articolului Barna: Dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat/ Am avut un preşedinte extra jucător şi unul prezent doar în situaţii de criză

Barna: Dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat/ Am avut un preşedinte extra jucător şi unul prezent doar în situaţii de criză

"Dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului, furnizarea siguranţei pentru cetăţeni", a declarat, miercruri seară, la TVR1, liderul USR şi candidatul Alianţei USR-PLUS la prezidenţiale, Dan Barna.

Întrebat ce soluţii ar fi propus pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Barna a spus: "Viteză mai mare de reacţie. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solictare de date din primul moment, ceea ce trebuie să facă un preşedinte cum o să fiu".

Liderul USR a afirmat că preşedintele Iohannis s-a poziţionat diferit în problemele statului faţă de fostul preşedinte "extra jucător" Traian Băsescu.

"Este o decizie şi o poziţionare în oglindă cu domnul Băsescu, preşedintele Iohannis a decis să meargă la celălalt capăt al segmentului. Am avut un preşedinte extra jucător, am avut un preşedinte prezent doar în situaţii de crize", a spus acesta.

Barna susţine că un preşedinte are datoria să inspire şi să dea direcţia unei naţiuni.

"Felul de preşedinte care eu voi fi este cea de preşedinte implicat şi prezent în viaţa comunităţii, nu doar la crize, ci în dramele, reuşitele, eşecurile din viaţa de zi cu zi ale societăţii. Românii au nevoie de inspiraţie în mommentul de faţă. Ceea ce ne lipseşte este încrederea că în această ţară se poate trăi pe mai departe. Preşedintele poate să inspire şi are datoria să inspire şi să dea direcţia unei naţiuni".

Totodată, deputatul USR consideră că preşedintele Iohannis reprezintă "vechea clasă politică" care a dus România în situaţia actuală.

"El este un om bun, în regulă, dar el face parte din vechea clasă politică care a dus România aici. Lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor, uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură", a declarat Barna.

Dan Barna a susţinut că echipa de campanie a preşedintelui Iohannis a fost slabă din punct de vedere profesional în ceea ce priveşte programarea în această perioadă a şedinţei foto pentru campania electorală din toamnă.

Şeful statului a realizat o şedinţă foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului şi a pozelor postate sâmbătă de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook. Duminică dimineaţa postarea a fost ştearsă.

Taguri:
barna,
caracal,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici