Băsescu: 15 mai este un termen important pentru Codul civil şi Codul penal

Şeful statului a insistat, miercuri, asupra importanţei termenului de 15 mai pentru adoptarea codurilor, în special pentru cele civil şi penal, afirmând că acceptă principiile enunţate de ONG-uri în discuţia pe tema codurilor, însă trebuie ca România să-şi îndeplinească angajamentele faţă de UE.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu: 15 mai este un termen important pentru Codul civil şi Codul penal

Băsescu: 15 mai este un termen important pentru Codul civil şi Codul penal (Imagine: Mediafax Foto)

"Accept ca valabile principiile enunţate de ONG-uri astăzi (miercuri, în discuţiile de la Cotroceni - n.r.). Inflexibilitatea lor trebuie însă să meargă mână în mână cu responsabilitatea", a afirmat preşedintele Băsescu, după întâlnirea avută miercuri seară cu reprezentanţii coaliţiei "Opriţi codurile".

Traian Băsescu a insistat asupra termenului de 15 mai pentru adoptarea codului civil şi a celui penal, fie prin asumarea răspunderii Guvernului, fie prin votul Parlamentului.

"Trebuie să înţelegem că termenul de 15 mai este un termen important pentru Codul civil şi Codul penal, pentru simplul fapt că prima evaluare începe în data de 4 mai, pe 19 mai este a doua evaluare pentru pregătirea raportului din iulie şi ar fi păcat, după ce s-a făcut efortul elaborării acestor coduri, să nu fie materializat în finalizarea prin vot sau prin asumarea răspunderii de către Guvern", a spus Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici