Băsescu a ajuns în staţiunea Covasna, într-o vizită privată

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri seară, în staţiunea Covasna, alături de soţia sa, Maria Băsescu, ei urmând să fie cazaţi la vila de protocol din localitate.

184 afișări
Imaginea articolului Băsescu a ajuns în staţiunea Covasna, într-o vizită privată

Băsescu a ajuns în staţiunea Covasna, într-o vizită privată

Preşedintele Băsescu a ajuns la Covasna în jurul orei 19.20, într-o vizită privată.

La poarta vilei de protocol, şeful statului a fost întâmpinat de aproximativ 15 persoane, majoritatea turişti aflaţi la tratament în staţiune. Oamenii i s-au plâns preşedintelui de condiţiile de la Spitalul de Cardiologie, spunând că nu au căldură în saloane, deşi în zonă este foarte frig. Preşedintele le-a promis turiştilor că sâmbătă dimineaţă va merge în vizită la spital, pentru a vedea condiţiile de aici.

De asemenea, o parte din oameni i s-au plâns de pensiile mici, Băsescu spunându-le că ştie problema şi că de la 1 octombrie vor primi mai mulţi bani.

Preşedintele şi soţia sa au intrat apoi pentru scurt timp la vila de protocol, după care au plecat la Sfântu Gheorghe, pentru a lua cina într-un restaurant din centrul municipiului, acelaşi unde în luna februarie şi anul trecut, în august, au mâncat gulaş.

Ultima dată, şeful statului a mers la acest restaurant în luna februarie, rostind aici un discurs pe care l-a început cu un salut în limba maghiară, la aniversarea unui club sportiv din municipiu.

Şeful statului spunea atunci că la acest restaurant a mâncat cel mai bun gulaş.

După cina în restaurantul din Sfântu Gheorghe, Băsescu şi soţia sa se vor întoarce în staţiunea Covasna.

Ultima dată, şeful statului, Traian Băsescu, a vizitat judeţul Covasna în luna februarie, alături de soţia sa Maria Băsescu, fiind cazaţi şi atunci la vila de protocol din staţiunea Covasna.

Traian Băsescu afirma atunci că a revenit în judeţul Covasna întrucât s-a simţit foarte bine, cu un an înainte, între oamenii din această zonă, între maghiarii şi românii din Covasna şi Harghita. El spunea că oamenii din aceste două judeţe sunt "extrem de primitori şi plăcuţi".

Băsescu transmitea, la acea dată, un mesaj românilor şi maghiarilor din Covasna şi Harghita. "Singurul drum valabil pentru cetăţenii României, atât români, cât şi cetăţeni români de etnie maghiară, este unul singur: Împreună! Numai aşa avem şanse să trăim bine împreună", spunea şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în februarie, că foarte mulţi politicieni din România încă mai cred că pot câştiga voturi pe problema naţionalist-extremistă, însă, în opinia sa, acest lucru nu mai este posibil. "Părerea mea este că nu se mai pot câştiga voturi pe povestea asta, pentru că şi ungurii, şi românii, şi celelalte 18 minorităţi, cred că ţara noastră, care este europeană, nu poate avea probleme teritoriale", afirma şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, în luna februarie, şi o întâlnire, la vila de protocol din staţiunea Covasna, cu reprezentanţii societăţii civile româneşti din judeţele Harghita şi Covasna, respectiv cu reprezentanţii administraţiei locale din cele două judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici