Băsescu a trimis partidelor pactul pentru educaţie şi lasă deschis documentul pentru semnare

Preşedintele Băsescu a precizat, miercuri, la începutul întâlnirii cu partidele, că în invitaţia trimisă acestora i-a rugat să facă observaţii asupra pactului pentru educaţie, menţionând că lasă documentul deschis pentru semnare de către partide, sindicate şi asociaţii ale elevilor şi profesorilor.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu a trimis partidelor pactul pentru educaţie şi lasă deschis documentul pentru semnare

Băsescu a trimis partidelor pactul pentru educaţie şi lasă deschis documentul pentru semnare

"Am rugat prin adresa trimisă partidelor să se facă observaţii asupra pactului. Am primit observaţii de la un singur partid, iar în măsura în care au fost fezabile, au fost incluse în concluziile pactului în ultima sa formă", a spus Băsescu.

El le-a spus reprezentanţilor partidelor că propunerea sa vizează concluzionarea termenilor unui pact pentru educaţie care să vizeze elementele şi obiectivele fundamentale ale sistemului de educaţie, în baza cărora în următoarele 12 luni să se întocmească o strategie coerentă de modificare, modernizare şi eficientizare a acestui sistem.

Şeful statului a menţionat că întâlnirea de la Cotroceni este ultima legată de problemele sistemului de învăţământ până se ajunge la o înţelegere politică pe această temă. "Îmi exprim o speranţă", a adăugat Băsescu.

La întâlnirea de la Cotroceni sunt prezenţi: Vasile Dâncu, Ecaterina Andronescu, Ana Birchall de la PSD, Emil Boc, Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur de la PDL, Cristian Adomniţei şi Puiu Haşotti de la PNL, Gavrilă Vasilescu şi Irinel Popescu de la PC şi Marko Bela de la UDMR. Grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară este reprezentat de o delegaţie condusă de Varujan Pambuccian.

De asemenea, la întâlnire sunt prezenţi fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea, preşedinte al Comisiei prezidenţiale pe probleme de educaţie, precum şi consilierii Cristian Preda, Sebastian Lăzăroiu, Cătălin Avramescu şi Valeriu Turcan.

PRM a refuzat invitaţia şefului statului de a participa la aceste consultări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici