Băsescu: Acciza la benzină şi motorină poate fi evitată. Miza lui Ponta este să-şi creeze resurse pentru a alimenta baronii locali în vederea campaniilor din acest an

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la Palatul Cotroceni, că adăugarea a 42 de bani la fiecare litru de benzină şi motorină poate fi evitată prin reducerea cheltuielilor acolo unde nu sunt necesare.

1009 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Acciza la benzină şi motorină poate fi evitată. Miza lui Ponta este să-şi creeze resurse pentru a alimenta baronii locali în vederea campaniilor din acest an

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Declaraţiile preşedintelui:

  • Rusia a arătat că poate fi imprevizibilă.

  • Pe data de 25 am transmis o scrisoare tuturor membrilor Consiliuli European în care îi rugam să analizeze posibilitatea ca acordul de asociere şi de lber schimb cu Rep. Moldova să fie semnat pe 27 mai.

  • Cred că este cea mai importantă ştire a ultimelor săptămâni faptul că Rusia începe dezangajarea militară de la frontiera estică a Ucrainei.

  • Am fost implicat în aderarea la NATO. Dacă am pleca pe logica lui Victor Ponta, mă întreb ce caută el la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza.

  • Despre creşterea accizei la combustibil, înţeleg că domnul Ponta îmi reproşează că nu i-am scris şi domnului Emil Boc. Nu i-am scris pentru că România are un tratat de aderare la UE. La pagina 156 în tratatul d aderare se găseşte punctul 4A care spune că România va introduce acciza de 359 la mia de litri de benzină până la 1 ianuarie 2011.

  • Eu îmi asum parteneriatul cu guvernul Emil Boc, şi cele bune şi cele rele.

  • Poate evita adăugarea a 42 de bani la fiecare litru de benzină şi motorină prin reducerea cheltuielilor acolo unde nu sunt necesare. Miza lui Ponta este să-şi creeze resurse pentru a alimenta baronii locali în vederea campaniilor din acest an, în mod deosebit a campaniei prezidenţiale.

  • Cea mai bună soluţie este renunţarea în ultimul moment la această acciză. Ajung cele 35 de taxe noi introduse de Ponta. Este inadmisibil şi economic şi moral ceea ce face Victor Viorel Ponta. Îmi permit să-l rog, să-i cer încă o dată să nu introducă această acciză.

  • Dacă Ponta nu înţelege de unde poate reduce cheltuieli, eu sunt gata să îi arăt în 30 de minute de unde poate face asta fără să afecteze deloc funcţionarea instituţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici