Băsescu: Alegerile din 2004 au fost fraudate

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi seară, la B1TV, că îşi menţine teza potrivit căreia alegerile din 2004 au fost fraudate, susţinând că nu ştie nici la acest moment ce s-a întâmplat cu peste o sută de mii de voturi anulate.

117 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Alegerile din 2004 au fost fraudate

Băsescu: Alegerile din 2004 au fost fraudate (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

"Nici acum nu ştiu ce s-a întâmplat cu o sută şi ceva de mii de voturi ale celor nehotărâţi", a spus Băsescu, afirmând că a tras concluzia că acestea lipsesc urmărind raportările pe ore date publicităţii în ziua scrutinului în urma căruia avea să devină preşedinte.

"Am spus-o atunci şi o spun şi acum: acele alegeri au fost fraudate", a conchis Băsescu.

Preşedintele a făcut această declaraţie în contextul anunţului că scrutinul prezidenţial din 2009 va fi supravegheat de OSCE, exprimându-şi certitudinea că acesta nu va fi fraudat.

Băsescu a mai spus că alegerile prezidenţiale vor fi supravegheate de OSCE şi că, sub Cabinetul Croitoru, scrutinul nu va fi fraudat, "în niciun caz cu Ministerul de Interne", menţionând că Mircea Geoană o să piardă alegerile pentru că-i este frică să nu fie furate.

"Unul din lucrurile pe care zilele acestea premierul le va semna va fi prezenţa observatorilor OSCE la alegeri. Alegerile prezidenţiale nu se vor frauda. (...) Fraudarea cu ajutorul Ministerului de Interne este cea mai mare aberaţie", a spus Băsescu.

Şeful statului a opinat apoi că varianta fraudării alegerilor cu ajutorul Ministerului de Interne este o scuză pentru cei care vor pierde alegerile, nominalizându-l pe liderul PSD, Mircea Geoană, despre care s-a întrebat cum va explica înfrângerea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici