Băsescu: Am înţeles din Memorandumul cu firma Huawei de ce vrea Ponta STS la Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a înţeles, din semnarea memorandumului Guvernului cu firma chineză Huawei, de ce premierul Ponta vrea STS în subordinea sa, acuzându-l că a făcut un joc murdar pe seama securităţii naţionale.

1051 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am înţeles din Memorandumul cu firma Huawei de ce vrea Ponta STS la Guvern

Băsescu: Am înţeles din Memorandumul cu firma Huawei de ce vrea Ponta STS la Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţăt că a solicitat, miercuri de la ministrul Telecomunicaţiilor, Dan Nica şi a primit memorandumul semnat cu firma Huawei din China.

Şeful statului a menţionat că semnarea memorandumului a fost aprobată de "premierul Victor Viorel Ponta".

"Din lecturarea memorandumului am înţeles foarte bine de ce vrea STS-ul la Guvern. Acum s-a dezlegat enigma. Este clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat pe Ponta să lărgească spectrul de oferte pentru această firmă chineză", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că îl notifică public pe premier că indiferent ce vot se va da în Parlament, îi este greu să creadă că o astfel de lege va trece de Curtea Constituţională, ştiind atribuţiile legale ale STS.

"Nu minciuna că trebuia să identifice poziţia avionului căzut în Apuseni, că nu are în atribuţiile sale STS-ul, dar acum am înţeles de ce a făcut un joc de acest gen, murdar de altfel, pe seama securităţii naţionale, domnul Victor Viorel Ponta: obligaţiile asumate prin Memoramdum şi aprobarea semnării memorandmului de domnia sa, cu firma Huawei din China", a mai declarat Traian Băsescu."

El a continuat: "Securitatea naţională nu se dă pe mâna unor firme de IT străine, indiferent cât de prietene am fi cu o ţără sau alta, aceste lucru trebuie să îl ştie şi Victor Ponta".

Întrebat cum comentează anunţul premierului că STS ar putea trece în subordinea Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Să îl trecă unde vreaq, şi când vor veni responsabilii din NATO şi ai Statelor Unite, să discutăm cu comunicaţiile legat de scutul de la Deveselu, de bazele militare din Dobrogea, o să îi trimit la Zgonea. Ce să fac, dacă acolo va fi resaponsabilitatea? Sau la Scutaru, la cine? Că ei ştiu foarte bine toate detaliile securităţii naţionale a României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici