Video Băsescu analizează şi posibilitatea de a nu mai candida (Video)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR, că ia în serios inclusiv posibilitatea de a nu mai candida pentru un nou mandat prezidenţial, un criteriu important în acest sens fiind reuşita politicii economice a actualului Guvern în 2009.

12 afișări

Întrebat dacă ia în serios posibilitatea de a nu a candida pentru al doilea mandat prezidenţial, Băsescu a răspuns că ia în serios orice posibilitate în ceea ce priveşte viaţa politică.

"Vă asigur că, dacă voi ajunge la concluzia că, deşi există o majoritate foarte puternică în Parlament, dar îmi voi reproşa dacă nu voi putea fi parte a succesului acestei majorităţi şi criza economică îi va afecta pe români mai mult decât ar trebui să îi afecteze ca urmare a condiţiilor pe care le avem, sigur că analizez şi posibilitatea să nu mai candidez încă o dată, pentru că nu te poţi duce după eşecul unei coaliţii pe care ai stimulat-o să existe - şi vreau să nu se facă speculaţii, am stimulat după ce altă alternativă nu mai exista, pentru că prima alternativă a fost PNL, nu s-a putut, la condiţiile pe care le-a dorit PNL-ul de a da prim-ministru când luase 18 procente, nu s-a putut, asta e viaţa în politică", a spus Băsescu.

Preşedintele a apreciat că în 2009 este vitală politica economică, motiv pentru care urmăreşte cu mare atenţie măsurile Guvernului, sperând ca după anunţarea bugetului guvernarea să devină tot mai coerentă.

"Dacă politica economică a Guvernului va fi un eşec, la ce să te mai duci, cu ce credibilitate te poţi duce în faţa electoratului?", a spus Băsescu.

Totodată, el a menţionat că "dă" actualului Guvern patru ani de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici