Băsescu ar vrea ca şeful echipei române pentru acordul interguvernamental să fie Orban sau Aurescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, dacă va fi întrebat de Guvern, opţiunea sa va fi ca şeful echipei româneşti de negociere pentru acordul interguvernamental din cadrul UE să fie Leonard Orban sau Bogdan Aurescu.

183 afișări
Imaginea articolului Băsescu ar vrea ca şeful echipei române pentru acordul interguvernamental să fie Orban sau Aurescu

Băsescu ar vrea ca şeful echipei române pentru acordul interguvernamental să fie Orban sau Aurescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat la RRA cine va negocia din partea României acordul interguvernamental din cadrul UE, preşedintele Băsescu a răspuns: "Noi am făcut cunoscut că vom avea o echipă de trei".

El a adăugat că Guvernul va hotărî componenţa acestei echipe.

"Dacă voi fi întrebat de Guvern, opţiunea mea va fi ca şeful echipei să fie Leonard Orban sau domnul Aurescu. În orice caz, va trebui să fie o echipă foarte puternică", a precizat şeful statului.

Leonard Orban a fost consilier prezidenţial, iar în toamnă a fost numit ministru al Afacerilor Europene, portofoliu nou creat pentru accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene.

La summit-ul UE din 8-9 decembrie, la care s-a hotărât realizarea acordului interguvernamental, preşedintele Băsescu a fost însoţit de către ministrul Leonard Orban.

Bogdan Aurescu este secretar de stat în MAE. Principalele sale realizări cunoscute public sunt conducerea echipei româneşti care a câştigat procesul de la Haga cu partea ucraineană şi negocierea acordului cu SUA privind amplasarea elementelor ale scutului antirachetă în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici