Video Băsescu cere iertare rromilor, în ţigăneşte

Preşedintele Traian Băsescu a decorat luni trei rromi care au fost deportaţi în Transnistria în timpul celui de-al doilea război mondial, citindu-le acestora un mesaj de iertare în ţigăneşte.

2 afișări

Şeful statului i-a decorat, luni, la Palatul Cotroceni, pe Dumitru Trancă, Traian Grancea şi Ion Minutescu, cu Ordinul naţional "Serviciul credincios" în grad de cavaler, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi reprezentanţi ai minorităţii rrome, printre care Florin Cioabă, parlamentarul Nicolae Păun şi cântăreaţa Gabi Luncă.

La ceremonie a fost prezent de asemenea, ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman.

"Iertaţi-ne, fraţilor şi surorilor pentru ce a fost, iar viitorul României îl vom construi frumos împreună", a citit Traian Băsescu în ţigăneşte, după care, cu voce tremurătoare, a prezentat şi traducerea în română a acestui mesaj.

El a primit de la Florin Cioabă o medalie cu chipul tatălui acestuia, Ion Cioabă, iar de la Gabi Luncă, câteva discuri şi un album de familie.

Gabi Luncă i-a spus şefului statului că rromii sunt alături de România şi alături de Traian Băsescu.

"Păi ştiu, că-i văd peste tot unde mă duc", i-a răspuns Băsescu.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici