Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, joi, o scrisoare lui Bogdan Olteanu, în care îi cere să convoace Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile DNA în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului

Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, solicitând întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii iulie 2008.

"Solicitarea formulată de şeful statului are la bază întârzierile în ceea ce priveşte realizarea actului de justiţie cu privire la foşti miniştri actuali parlamentari, precum şi faptul că în prezent, activitatea Curţii de Conturi, instituţie fundamentală care controlează cheltuirea banului public este blocată, iar legea primită de preşedinte la promulgare conţine numeroase deficienţe, drept pentru care şeful statului a cerut reexaminarea ei", precizează sursa citată.

Preşedinţia menţionează că legea trimisă spre promulgare a fost amânată de nouă ori de Senat, înainte de a fi adoptată, iar ultimul mandat al actualei conduceri a Curţii de Conturi a expirat la 31 mai, iar legea a fost transmisă spre promulgare preşedintelui pe 9 iunie.

Citeşte aici textul scrisorii preşedintelui Băsescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici