Băsescu: Cred că voi intra cu Antonescu în turul doi, deşi mi-l doresc mai mult pe Geoană adversar

Preşedintele Băsescu a declarat luni, la RFI, că sondajele pe care partidele le dau publicităţii înaintea alegerilor fac parte din manipularea formaţiunilor politice şi că va intra în al doilea tur al prezidenţialelor cu Crin Antonescu, chiar dacă şi l-ar dori mai mult pe Mircea Geoană ca adversar.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cred că voi intra cu Antonescu în turul doi, deşi mi-l doresc mai mult pe Geoană adversar

Băsescu: Cred că voi intra cu Antonescu în turul doi, deşi mi-l doresc mai mult pe Geoană adversar (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto/AFP)

"Mi-aş dori să intru cu Mircea Geoană, dar cred că voi intra cu Crin Antonescu, deşi mi-l doresc mai mult pe Mircea Geoană ca adversar. Asta este ceea ce eu cred", a spus Băsescu.

El a adăugat, referindu-se la un sondaj recent care-l indica pe Sorin Oprescu drept contracandidatul cel mai greu de învins în turul doi, că sondajele publicate în preajma alegerilor fac parte din manipularea partidelor şi şi-a exprimat convingerea că Sorin Oprescu nu va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Indiferent ce sondaje sunt, sunt un om politic cu experienţă şi, mai ales în preajma campaniilor electorale, niciun partid nu face publice sondajele pe care se lucrează. Orice partid dă sondaje publicităţii, vrea să manipuleze în vreun fel. Ori să-şi liniştească electoratul, ori să-şi agite electoratul. Dacă vreţi o recomandare de la un om politic experimentat: nu luaţi în seamă sondajele pe care partidele le dau spre publicare, pentru că fac parte din manipularea pe care partidele o fac în preajma campaniei şi în campanie", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici