Băsescu: Dacă aş fi pierdut, marile decizii le luau cei ce au finanţat anii de campanie anti-Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, marţi, într-o emisiune difuzată de B1 Tv, că, dacă ar fi pierdut alegerile, politicul ar fi devenit doar o perdea care se prezenta populaţiei, iar marile decizii le-ar fi luat "cei care au finanţat cei trei ani de campanie anti-Băsescu".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă aş fi pierdut, marile decizii le luau cei ce au finanţat anii de campanie anti-Băsescu

Băsescu: Dacă aş fi pierdut, marile decizii le luau cei ce au finanţat anii de campanie anti-Băsescu

"Împotriva mea a început campania de la suspendarea din 2007. Aceşti oameni au finanţat această campania electorală timp de trei ani. A costat enorm", a susţinut Băsescu, la B1 Tv.

Întrebat de moderatorul emisiunii ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi pierdut alegerile, Traian Băsescu a apreciat că "politicul ar fi devenit doar o perdea care se prezenta populaţiei, iar marile decizii le luau cei care au finanţat cei trei ani de campanie anti-Băsescu".

"Gândiţi-vă cât a costat pentru trustul lui Vântu să susţină această campanie cu ziare, cu televiziune; pentru trustul lui Voiculescu. Păi, oamenii ăia nu au făcut altceva de la referendum până la alegeri decât să cheltuiască bani pentru denigrarea unui om, pentru a-i schimonosi imaginea, pur şi simplu, să-l arate căpcăun, să-l arate răul-răilor, să-l arate dictator. Câţi bani s-au investit?!", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a amintit totodată de vizita lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vântu, în seara dinaintea confruntării electorale.

"A fost noaptea şi dimineaţă era deja pe Hotnews şi Caţavencu. Îmi imaginez că orgoliul lor de oameni cu mulţi bani care manevrează oamenii politici ca pe popice a fost să arate - noi suntem stăpânii voştri - să înţeleagă românii cine sunt adevăraţii stăpâni ai puterii care se pregătea să se instaleze. Astea sunt deja trecute, sunt istorie", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că Voiculescu, Vântu şi Patriciu au început o competiţie legată de "convocarea" unor oameni politici.

"Când au fost siguri că au câştigat, dacă aţi observat, au vrut să se ştie şi cine este jupânul. Şi atunci a ieşit pe televiziuni Sorin Ovidiu Vântu, a ieşit Patriciu, a ieşit cu declaraţii Voiculescu. (...) Dacă v-aţi uitat, au făcut iarăşi din orgoliu, iar lacheii lor din politică n-au putut să-i refuze. A început o competiţie - cine îi convoacă la el. Şi i-a convocat întâi Voiculescu, pe urmă i-a convocat Patriciu, iar Vântu nu putea să rămână mai prejos şi atunci l-a convocat şi el pe Geoană. A fost cel mai tare", a continuat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că, deşi nu are certitudinea, "mare lucru, dacă din orgoliu să se ştie că el l-a chemat pe Geoană şi nu numai ceilalţi doi cheamă oameni politici importanţi nu au fost chiar ei cei care au dat drumul la informaţie".

De asemenea, el a spus că oamenilor care "joacă în afara regulilor", în democraţie, nu poţi să le faci nimic.

"Dacă vrei să rămâi democrat nu ai ce să le faci. Singura şansă rămâne cât de înţelept este poporul. Nu poţi să spui închide-i postul lui Voiculescu, este de neimaginat aşa ceva", a mai arătat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici