Băsescu, despre Firea: Îi dau şansa să fie mămicuţă în luna a opta.. Dacă vrea, îi botez copilul

Traian Băsescu afirmă că Gabriela Firea trebuie să decidă în relaţia cu el, şi anume dacă vrea să fie o femeie însărcinată în luna a opta sau un om politic, adăugând că el îi dă "şansa să fie mămicuţă în luna a opta" şi că, dacă vrea, îi botează şi copilul.

1580 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Firea: Îi dau şansa să fie mămicuţă în luna a opta.. Dacă vrea, îi botez copilul

Gabriela Firea (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Aflat, miercuri seara, la sediul PMP, Băsescu a declarat că încearcă să o trateze pe Firea ca pe o femeie în luna a opta, însă, pe de altă parte, aceasta este şi om politic.

"Trebuie să se hotărască să fie mămică în luna a opta sau om politic. Eu îi dau şansa să fie mămicuţă în luna a opta, iar, dacă vrea, îi şi botez copilul",a afirmat Băsescu, adăugând că el are toată disponibilitatea să o trateze pe Firea ca pe o femeie în luna a opta.

Cu puţin timp înainte de a ajunge la sediul PMP, Traian Băsescu a postat, pe Facebook, contractul prin care Crescent a împrumutat, în 2007, Media Casa Press, condusă de Gabriela Firea, cu 100.000 euro, sumă care să fie restituită în interval de un an, şi două acte adiţionale ulterioare privind rambursarea a 400.000 euro şi 1,83 milioane dolari.

Traian Băsescu a venit, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind citat în calitate de suspect, pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj. După aproximativ 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ, acesta nedorind să spună ce a discutat cu procurorii şi dacă a fost pus sub urmărire penală.

Ulterior, Ministerul Public a transmis că acestuia i-a fost adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru şantaj.

Băsescu declara, luni, că Gabriela Firea împrumuta anual sume de bani de la firma Crescent, pe care nu le restituia, ci le transfera într-o companie din grupul lui Dan Voiculescu: "Tot împrumuta aşa an de an şi nu plătea înapoi 400.000 de euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. "Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta ar fi bine să se spovedească public".

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie".

Ulterior, 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au semnat un denunţ de şantaj împotriva lui Traian Băsescu, depus în 17 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme.

Premierul Victor Ponta a spus atunci că a semnat documentul şi a precizat că gestul este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici