Băsescu: Doctor Ponta nu mai este prim-ministru, Slavă Domnului

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, pe Facebook, un mesaj în care îl felicită pe Dacian Cioloş, adăugând: ”Doctor Ponta nu mai este prim-ministru, Slavă Domnului”.

1551 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Doctor Ponta nu mai este prim-ministru, Slavă Domnului

Băsescu: Doctor Ponta nu mai este prim-ministru, Slavă Domnului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Luni după-amiază, după votul de încredere primit de Cabinetul Cioloş în Parlament, Traian Băsescu a scris pe Facebook un mesaj intitulat ”soartă de prim-ministru”.

”Dacian Cioloş este noul prim-ministru al Guvernului României - Felicitări Dacian! Cătălin Predoiu este veşnica speranţă pentru funcţia de prim-ministru – Felicitări pentru perseverenţă Cătălin!
Doctor Ponta nu mai este prim-ministru – Slavă Domnului”, a scris Băsescu.

Guvernul Cioloş a primit marţi votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi două voturi anulate.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru a fi învestit, noul Guvern avea nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi. În actuala configuraţie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori şi deputaţi, PNL - 176, UNPR - 64, ALDE - 37, UDMR - 25, PND - 12, grupul minorităţilor naţionale - 17, alţi 14 deputaţi şi 5 senatori fiind neafiliaţi.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului Cioloş va avea loc marţi, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici