Băsescu: E o reacţie viscerală a partidelor, puţin lipsită de raţionalitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că reacţia partidelor din opoziţie după anunţul său privind desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier este una "viscerală", lipsită de raţionalitate şi chiar de responsabilitate.

65 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E o reacţie viscerală a partidelor, puţin lipsită de raţionalitate

Băsescu: E o reacţie viscerală a partidelor, puţin lipsită de raţionalitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP/Daniel Mihailescu)

"E o reacţie viserală a partidelor, puţin lipsită de raţionalitate, chiar de responsabilitate. Sper că în zilele următoare liderii partidelor vor veni cu picioarele pe pământ, pentru că nu există altă soluţie decât să fim realişti", a spus el.

Şeful statului a opinat că reacţia partidelor nu este în acord cu realităţile de azi ale României, amintind de anunţul FMI că o misiune a instituţiei va veni la Bucureşti imediat ce noul Cabinet s-a format.

Băsescu a subliniat că România are nevoie de banii de la fond "aproape în mod vital".

El a arătat că tot de această evaluare care trebuia să înceapă săptămâna viitoare, dar a fost amânată, depinde şi tranşa de un miliard de euro din luna decembrie.

Preşedintele a apreciat că fără aceşti bani există riscul de a nu se plăti investiţiile, salariile şi pensiile.

Întrebat de ce nu a făcut o numire politică de premier, Băsescu a menţionat că a fost opţiunea partidelor din opoziţie pentru un tehnocrat. El a adăugat că nu i se putea impune un nume, dar a satisfăcut această exigenţă ca prim-ministrul să nu fie dintr-un partid.

El a adăugat că a încercat acest gest faţă de partide pentru a le da satisfacţie prin desemnarea unui tehnocrat.

Băsescu a mai spus că Lucian Croitoru a fost una dintre opţiunile de premier şi la desemnarea şefului guvernului PDL-PSD. El a precizat că l-a consultat atunci, dar acesta a refuzat şi că de data aceasta, probabil "din patriotism" a acceptat să preia conducerea Executivului într-un moment de criză.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

PSD+PC, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au susţinut candidatura primarului Sibiului, Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici