Băsescu: Eu, Geoană şi Antonescu avem şanse mari să intrăm în turul doi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că el, Mircea Geoană şi Crin Antonescu au şanse mari să intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, precizând că liderul PSD nu trebuie să se comporte ca şi cum ar fi trecut deja de primul tur.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu, Geoană şi Antonescu avem şanse mari să intrăm în turul doi

Băsescu: Eu, Geoană şi Antonescu avem şanse mari să intrăm în turul doi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

El a făcut această declaraţie în contextul în care i-a reproşat lui Mircea Geoană că nu l-a inclus şi pe liderul PNL în invitaţia legată de dezbaterea faţă în faţă pe probleme de economie şi educaţie.

"Mă surprinde puţin comportamentul domnului Mircea Geoană care parcă ar fi deja în turul doi. Eu cred că sunt trei candidaţi care au şanse să intre în turul doi, şanse mari, şanse au toţi, dar sunt trei candidaţi, eu, Crin Antonescu, Mircea Geoană, deci nu putem spune că vreunul dintre noi este în turul doi", a spus Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că, dacă ar organiza o dezbatere precum cea cerută de Geoană, atunci ar invita toţi candidaţii, mai cu seamă pe Crin Antonescu.

El a subliniat însă că nu are timp pentru aşa ceva, pentru că inclusiv "prin contribuţia lui Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Marko Bela", ţara se află în situaţia de a avea un Parlament în vacanţă electorală şi un Guvern căzut, iar singura instituţie în funcţiune este Preşedinţia.

Băsescu a spus că programul său este în acest moment "mai greu" decât atunci când Parlamentul nu este în vacanţă electorală şi când Guvernul este în funcţiune.

Băsescu a mai spus că în acest moment se desfăşoară negocieri extrem de intense legate de viitoarea configuraţie a Comisiei Europene, iar programul şefului statului este foarte încărcat.

"Nu se poate abuza de timpul meu", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici