Băsescu: I-am spus lui Geoană, când s-a făcut Guvernul, să nu vină cu Voicu la Interne

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1Tv, că i-a spus fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană, când se făcea guvernul PDL-PSD, să nu îl propună pe Cătălin Voicu la Interne, pentru că îi va refuza jurământul.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am spus lui Geoană, când s-a făcut Guvernul, să nu vină cu Voicu la Interne

Băsescu: I-am spus lui Geoană, când s-a făcut Guvernul, să nu vină cu Voicu la Interne (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

El a spus că nu a mai fost cazul să refuze propunerea legată de Voicu, pentru că acesta nu a întrunit votul în BP al PSD.

"Îl avertizasem pe Geoană să nu vină cu Voicu la Interne", a spus Băsescu.

El a menţionat că a avut această discuţie cu Geoană la momentul formării Guvernului PDL-PSD.

Băsescu a spus că a menţionat, în acea discuţie, că nu îi va accepta jurământul lui Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, au apărut în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea lui Voicu.

Unul din subiectele stenogramelor a fost legat de intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor. Potrivit fragmentelor de stenograme, Voicu şi-a exprimat dorinţa privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici