Băsescu ia în calcul menţinerea actualului guvern până la alegerile prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Prima TV, că dizolvarea Parlamentului este ultima sa opţiune şi că mai are posibilitatea să permită Guvernului Emil Boc să funcţioneze până după alegeri, preşedintele ales putând să desemneze un prim-ministru.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu ia în calcul menţinerea actualului guvern până la alegerile prezidenţiale

Băsescu: Mai este varianta să rămânem cu acest guvern până la alegerile prezidenţiale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mai este varianta să spun: în regulă, rămânem cu acest guvern până la alegerile prezidenţiale şi preşedintele ales să-şi desemneze primul-ministru. Pentru a nu risca să creez condiţii de dizolvare a Parlamentului, condiţii nu să fie dizolvat, înainte de alegerile prezidenţiale, există posibilitatea să decid să las următorului preşedinte posibilitatea să-şi desemneze primul ministru", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, în acest caz, prima urgenţă ar fi să-i contacteze pe reprezentanţii FMI pentru a-i convinge să aprobe venirea misiunii de evaluare a FMI în România.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care Parlamentul nu va vota de două ori guvernul, dizolvarea Legislativului este ultima sa opţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici